OZVANIČEN POČETAK IZGRADNJE ZAPADNE OBILAZNICE

Direktor preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ozvaničili su početak radova na dijelu zapadne obilaznice u vrijednosti 3,2 miliona KM koja će spojiti put od „Grada sunca“ sa magistralnim putem Trebinje-Dubrovnik.
Izgradnju zapadne obilaznice finansiraće preduzeće „Putevi Republike Srpske“ iz vlastitih sredstava. Izvođač radova je preduzeće „Hercegovina putevi“. 

Nešić je rekao novinarima da je ukupna dužina obilaznice pet i po kilometara, a u prvoj fazi radiće se oko tri kilometra puta. 

„Imamo građevinsku dozvolu za 800 metara. Za preostalih 2.350 metara imamo neriješene imovinsko-pravne odnose. Imamo obećanje od grada Trebinja da će u narednih 20-tak dana riješiti imovinsko-pravne odnose“, naveo je Nešić. 

On je istakao da je ukupna vrijednost zapadne obilaznice 3.268.000 maraka, a rok izgradnje je do 36 mjeseci zbog mogućih problema u rješavanju imovinskih odnosa. 

Nešić je naveo da su na obilaznici predviđena dva kružna toka, jedan kod „Grada sunca“, a drugi na spajanju sa magistralnim putem prema Dubrovniku. 

Nešić je najavio da će 27. avgusta biti otvorene ponude za izbor najpovoljnijeg ponuđača za potpunu rehabilitaciju puta Trebinje-LJubinje u dužini od 56 kilometara. 

On je dodao da je u trogodišnjem planu i rekonstrukcija puta od Trebinja ka graničnom prelazu Klobuk prema Crnoj Gori, ukoliko za to bude novca. 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će Gradska uprava riješiti imovinske odnose i uraditi projektnu dokumentaciju za nastavak radova na drugom dijelu zapadne obilaznice, koja će spajati „Grad sunca“ sa putem prema Mostaru. 

„Imamo i planove da se izgrade poslovne i slobodne zone. Nadam se da nema razloga da se ne ispoštuje dinamika izgradnje zapadne obilaznice prema srednjoročnom planu grada Trebinja“, istakao je Ćurić. 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password