Optužen da je 26 puta izbo baku Jelicu, pa je dokrajčio čekićem

Pripremnim ročištem koje je juče održano pred Višim sudom u Nišu počeo je postupak protiv ikonopisca Vladana Grahovca (27) iz Raške koji je optužen da je sa 26 uboda nožem i osam udaraca čekićem usmrtio Jelicu Tatarovski (82) iz Niša. Smatra se da je motiv zločina koristoljublje zbog sumnje da je Grahovac iz stana ubijene žene ukrao 760 evra, piše „Blic“.

Grahovac se tereti za krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina zatvora, a može se izreći i kazna od 30 do 40 godina zatvora.

„Na pripremnom ročištu usvojeni su predlozi za izvođenje dokaza koje su podneli odbrana i tužilaštvo. Glavni pretres će početi 22. juna“, potvrdio je za „Blic“ predsjednik krivičnog vijeća sudija Mirko Drašković.

Kako je „Telegraf“ već pisao, Grahovac se tereti da je 31. avgusta prošle godine u njenom stanu na Bulevaru Zorana Đinđića ubio, a zatim opljačkao Jelicu Tartarovski (82).

Prema navodima optužnice, Vladan je oko 22 sata došao do njenog stana na petom spratu zgrade i pokucao, a kada mu je otvorila, rukama je odgurnuo vrata usljed čega je Jelica pala na pod hodnika.

„Iz ranca je izvadio nož čije je sečivo dugo 21 centimetar i čekić, i žrtvi naneo 26 ubodnih rana po glavi, licu, grudnom košu, leđima i vratu, a zatim je udario čekićem po leđima i vratu, nakon čega je tukao pesnicom i stopalima. Smrt je nastupila usled uboda u desnu stranu grudnog koša jer je došlo do presecanja plućne arterije i aorte. Povrede joj je nanosio u periodu ne manjem od petnaest minuta čime joj je naneo bolove i patnje velikog intenziteta, zbog čega je napad okvalifikovan kao teško ubistvo“, navelo je tužilaštvo.

Grahovac nije slučajno došao u Niš jer je u zgradi u kojoj je Jelica živjela bio podstanar dok je studirao stomatologiju i znao je da živi sama. Nakon svirepog zločina je pobjegao u Beograd gdje ga je policija pronašla u iznajmljenom stanu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password