„OPASNE UBICE IZ BOSNE TAJNO U ZAGREBU“: Uhapšeni uoči Vučićeve posjete, u kolima im pronađen ‘škorpion’ i municija!“

Zagrebačka policija je u munjevitoj akciji uhapsila naoružanu trojku iz BiH samo nekoliko dana prije nego što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao u posjetu Hrvatskoj, piše danas beogradski Informer pozvajući se na medijske izvještaje iz Zagreba.

Tri muškarca s područja srednje Bosne, koji su uhapšeni na području naselja Špansko, a koji su dan ranije došli u Hrvatsku i u jednom hostelu se prijavili pod lažnim imenima, završili su u zatvoru Remetinec zbog posjedovanja automatskog pištolja“škorpion“ i municije, prenosi beogradski Informer pisanje zagrebačkog Jutarnjeg lista, dovodeći ovaj slučaj u izravnu vezu s dolaskom Vučića u Zagreb.

 

Tekst je objavljen pod naslovom „OPASNE UBICE IZ BOSNE TAJNO U ZAGREBU! Uhapšeni uoči VUČIĆEVE POSETE, u kolima im pronađen ‘škorpion’ i municija!“, a ilustriran je kolažom foografija na kojoj se nalazi Vučić i „opasne ubice iz Bosne“.

 

Danijel M. (33) i Perica S. (48) s područja Novoga Travnika, i Ilija F. (28) iz Rame, uhapšeni su u četvrtak oko 10 sati ujutro, a nakon što je anonimni savjesni gradanin policiji dojavio kako su na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom u „mercedesu“ BiH tablica nalazi nekoliko muškaraca s pištoljima. Ubrzo su do automobila stigli policajci iz obližnje stanice, ali našli su samo prazno vozilo pa su  krenuli u obilazak trga da vide da li su vlasnici negdje u blizini.

 

Nakon desetak minuta vratili su se do „mercedesa“, u kojem je tada sjedio Danijel M. (33). Kada su mu prišli da ga legitimiraju, vidjeli su da u džepu ima okvir s mecima za „škorpion“, a ubrzo su ispod sjedišta pronašli i  automatski pištolj. Danijela M. su tada vezali lisicama, a u međuvremenu došli su i njegovi prijatelji Perica S. i Ilija F. pa su i oni uhapšeni.

 

Kako se neslužbeno saznaje, tokom policijske obrade niko od trojice muškaraca nije bio spreman na razgovor, pa su na policijska pitanja odgovarali veoma šturo.

Najprije su vrlo neodredeno govorili o razlogu svog dolaska u Zagreb. Danijel M. je rekao kako je došao da bi jednom rođaku pomogao oko građevinskih poslova. Za „škorpion“ je rekao da je njegov, ali da mu je slučajno ostao u automobilu. Rekao je da je pištolj dobio od oca koji je bio u ratu u BiH i da je tamo normalno da ljudi imaju oružje.

 

Njegov prijatelj Perica S. rekao je, pak, da je u Zagreb došao kako bi pravio društvo Danijelu M., i da mu je Danijel rekao da je došao da naplati dug od jednoga čovjeka koga nije imenovao. Ilija F. je ispričao da je u Zagreb došao prije nedjelju dana kako bi počeo da služi kaznu dobrotvornog rada na koji ga je osudio Općinski sud u Dubrovniku zbog nanošenja teške tjelesne povrede prije nekoliko godina.

 

Kako je policija provjerila, osim Ilije F. i spomenute presude, ostala dvojica muškaraca nisu bila osuđivana.

 

Međutim, dodatne provjere koje je policija sprovela poslije hapšenja otkrile su da priče trojice muškaraca u jednome dijelu nisu istinite.

 

Naime, na osnovu podataka granične policije otkriveno je kako su sva trojica u Hrvatsku ušla dan prije hapšenja, u srijedu, ali ono što je još interesantnije, otkriveno je da su se sva trojica prijavila u jedan hostel u Dubravi i to pod lažnim imenima. Policija je pretražila i sobe u hostelu, medutim, navodno nisu ništa našli.

 

Protiv sve trojice policija je podnijela prijavu zbog nedozvoljenog držanja oružja, a istražni sudija zagrebačkog Županijskoga suda odredio im je mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od bjekstva, jer imaju i hrvatsko i BiH državljanstvo.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password