Old Town Street Fest: 20 izvođača na pet pozornica zabavlja Mostarce i goste nakon Red Bull skokova

U danima održavanja Red Bull Cliff Diving takmičenja u Mostaru, u petak 23. i subotu, 24. avgusta,  izuzetno zanimljivo biće i u večernjim satima. Kao i prethodnih godina, Old Town Street Fest donosi pregršt muzičkih sadržaja. 

Na pet pozornica u samom srcu grada – mostarskom Starom gradu – nastupiće 20 izvođača. Hamam muzej, Black Dog Pub, Bijeli bar, Fratello i Stari most su lokacije održavanja koncerata i klupskih svirki u sklopu Old Town Street Festa 2019, dok će klub Alibaba ugostiti DJ partyje. U programu ovogodišnjeg festivala su imena brojnih popularnih domaćih i regionalnih izvođača, te niz odličnih mostarskih klupskih bandova.

U petak, 23. avgusta, atmosferu ispred Hamam muzeja će zagrijati hip-hop dvojac Indigo & Kontra, nakon kojih na scenu izlaze legende regionalnog rapa, TBF iz Splita. U Black Dog Pubu nastupaju Mostar Rock School Blues Band i sjajni James Brown Tribute iz Beograda, dok će publiku u Bijelom baru zabavljati Sandi Duraković iz Mostar Sevdah Reuniona. U klubu Alibaba goste će rasplesati najnoviji iz serijala popularnih Brown Sugar RnB partyja iz programa Red Bull Music Presents. Subota, 24. avgusta na pozornici ispred Hamam Muzeja donosi nastup energične ekipe iz Bihaća – The Babe Barbarella, nakon kojih slijedi live house atrakcija iz Subotice – Perpetuum Mobile.

Black Dog Pub će ugostiti popularne sarajevske repere Helem Nejse, a zabava se potom seli u klub Alibaba, gdje će se do ranih jutarnjih sati plesati uz službeni Red Bull Cliff Diving after-party.

Ulaz na sva događanja u sklopu Old Town Street Festivala je slobodan, a za subotnji Red Bull Cliff Diving after-party u klubu Alibaba potrebna je pozivnica, navode organizatori.

Prošlogodišnje izdanje festivala bilo je izuzetno uspješno i naišlo je na odlične reakcije Mostaraca, donijevši nastupe velikog broja popularnih izvođača, među kojima su bili Frenkie, Kontra i Indigo, Laka, Diskobajagi, Kralj Čačka, Helem Nejse i brojni drugi.

Njihovi utisci su također krajnje pozitivni. “Mostar mi za vrijeme Red Bull Cliff Divinga liči na Sarajevo za vrijeme filmskog festivala.

Pored fantastičnih skokova, u gradu je toliko kulturnih sadržaja i grad za taj vikend oživi.

Old Town Street Fest 2019 se događa u danima kada trka za izbor evropske prijestonice kulture 2024. ulazi u samu završnicu, a Mostar kao jedan od gradova koji su ušli u najuži izbor šalje svoju finalnu aplikaciju u Brisel.

“To je idealna prilika za sve građane Mostara i njegove goste da na poseban način dočekaju ovaj važan trenutak i podrže kandidaturu grada na Neretvi“, saopšteno je.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password