Oko 150 migranata noć provelo ispred GP Maljevac

Oko 150 migranata i sinoć je pod vedrim nebom provelo ispred Graničnog prelaza Maljevac.

Danas bi autobusima trebalo da budu prebačeni u novi prihvatni centar  u prostorima bivše tvornice frižidera BIRA u Bihaću, o čijem je osposobljavanju juče raspravljalo Predsjedništvo BiH i Operativni štab za pitanja migracija.

Ovaj objekat nalazi se izvan gradskog središta i u potpunosti je ograđen, što će omogućiti lakšu kontolu kretanja migranata. U postojećim tvorničkim hangarima biće smješteni kontejneri koji će omogućiti smještaj migranata i u zimskim uslovima.

Nakon što jedan broj migranata pređe u prostore bivše BIRA-e, biće prepolovljen broj onih koji se sada nalaze u zgradi Đačkog doma u naselju Borići, u centru Bihaća.

Zbog situacije na graničnom prelazu „Maljevac“, gdje migranti stalno pokušavaju da pređu na područje Hrvatske, dodatno će biti angažovano 50 policajaca kako bi pomogli u zaštiti granice.

Smještajnih kapaciteta u kasarni „Ušivak“ kod Sarajeva više nema.

Migrante od granice Maljevac i dalje dijele kordoni Granične policije BiH i Hrvatske i ograda.

Zbog migrantske krize, hrvatska predsjednica smatra da bi trebalo da zasjeda Vijeće za nacionalnu bezbjednost te zemlje.

Saobraćaj na graničnom prelazu Velika Kladuša-Maljevac još je obustavljen zbog okupljanja migranata, a zbog tehničkih problema trenutno je obustavljen saobraćaj teretnih vozila na graničnom prelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password