ODBOJKAŠI SRBIJE BEZ PLASMANA NA OI Italijani prejaki, još jedna šansa u januaru 2020.

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Izabranici selektora Nikole Grbića poraženi su večeras u Bariju sa 3:0 od domaće Italije. Po setovima je bilo 25:16, 25:19, 25:19.

Italija mnogo bolje otvorila meč, povela sa 5:1. I poslije toga nastavljaju Italijani odlično da igraju u bloku, sjajno da serviraju, još bolje blokiraju, što im je na prvom tehničkom tajm autu donijelo prednost od 8:2. Već tada je bilo jasno da će doći do pobjede u prvom setu, a Srbija je osvojila tek 16 poena u ovom dijelu igre.Sa izuzetnom energijom Italija je ušla i u drugi set, zaustavila je napadače Srbije, igrala dobro u napadu i Srbiji u ovom setu prepustila 19 poena.

Tračak nade viđen je u trećem setu. Srbija je vodila sa 8:6 na prvom tahničkom tajm autu, ali je nakon toga uslijedila serija Italijana od 4:0. Na isti način uzvratila je i Srbija na servis Atranasijevića za izjednačenje od 14:14. Međutim, to je bilo sve što je viđeno od Srbije u ovom meču.

Srbija će svoju šansu tražiti na kontinentalnom kvalifikacionom turniru koji će se održati u januaru, a mogući protivnici su  Francuzi, Holanđani, Bugari, Finci, Nijemci… Ipak,mnogo toga zavisiće od rang liste koja će biti formirana nakon Evropskog prvenstva.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password