Od utorka promjena vremena

Prema prognozama meteorologa, u Bosni se do 17. jula očekuje nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Uz pljuskove, moguća je grmljavina kao i pojava grada. No, početkom naredne sedmice očekuje nas velika promjena u vidu stabilizacije vremenskih prilika.

Kako je ranije saopšteno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, do kraja ove sedmice, padavine se prognoziraju pretežno u drugom dijelu dana. Više sunčanih sati i stabilnije vremenske prilike očekuju se na jugu Hercegovine.

Jutarnje temperature zraka kretaće se od 11 °C do 17 °C u Bosni, a u Hercegovini između 18 °C i 23°C. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 22 °C i 28 °C u Bosni a na jugu zemlje između 28 °C i 32°C.

U periodu od 17. jula, prema raspoloživim modelima, očekuje se stabilizacija vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Više sunčanih sati uslovit će i porast temperature na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine. Maksimalne očekivane temperature zraka kretat će se do 35 °C, saopšteno je.

Već u srijedu, u većem dijelu Bosne i Hercegovine pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 16 do 22, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 °C, navode meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password