OBILJEŽAVANJE VIDOVDANA U TREBINJU: ZAHVALNOST SVIMA KOJI SU DALI ŽIVOTE

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je krsnu slavu Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka i istakla da su ovim okupljanjem u Trebinju pokazali jedinstvo, da poštuju važne datume iz prošlosti i da su zagledani u sve ono što treba da se radi u budućnosti.
Cvijanovićeva je kao činjenicu istakla da se ovaj važan datum obilježava širom Republike Srpske na različitim lokacijama svake godine.

„To zapravo pokazuje našu opredijeljenost da pokažemo poštovanje upravo u svim dijelovima Republike Srpske prema onima koji su stvarali Srpsku, branili njenu slobodu, branili naše pravo na život i naše pravo na budućnost“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je obaveza institucija da poštuju sve ono važno iz prošlosti, ali i da poveže prošlost sa budućnošću i nađe pravi put.

„Sigurna sam da onda kad smo zajedno i kad smo okupljeni oko zajedničkih interesa, a to je prvenstveno Republika Srpska, jaka, stabilna, odgovorna, koja zna šta hoće, koja može da organizuje svoj život, odgovori na političke, ekonomske i svake druge izazove, onda znam i da smo uvijek tu da ispunimo te ciljeve“, navela je Cvijanovićeva.

Ona je zahvalila svima koji su dali svoje živote, kao i svima koji su donosili teške političke odluke u teškim vremenima u prošlosti.

„Ovo je dan da pošaljemo poruku da ćemo u budućnosti, jednako odgovorno, gledati i nositi se sa svim izazovima koje nam ta budućnost može donijeti“, poručila je Cvijanovićeva.

Nakon svete arhijerejske liturgije, cvijeće na spomenik braniocima Trebinja položili su Cvijanovićeva, premijer Radovan Višković, delegacije Narodne skupštine, Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, grada Trebinja i organizacija proisteklih iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata. 

Srna

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password