Novi zaraženi u Trebinju, Ljubinju i Bileći

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 211 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 31 osobe u Republici Srpskoj. Radi se o osam muških i 23 ženskih osoba, od kojih je 11 mlađe, 19 srednje i jedna osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 17 osoba je iz Bileće, po tri iz LJubinja i Zvornika, dvije iz Laktaša i po jedna iz Prijedora, Banjaluke, Trebinja, Šamca, Gradiške i Čelinca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.232 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 124 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.323 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 36.584  osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 133, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 42, a u opštim bolnicama 91.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 173.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.166 osoba, a nadzor je završen kod 36.964 osoba.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password