NOVA BANKA OGLASILA SE O NESTANKU NOVCA U TREBINJU

Iz Nove banke Banja Luka reagovali su na vijest da je klijentu u Trebinju sa računa ove banke nestao novac.

Policijskoj upravi Trebinje jedno lice je prijavilo da su sa njegovog tekućeg računa u Novoj banci Banjaluka bez njegove dozvole izvršene tri novčane transakcije od ukupno oko 495 KM, saopšteno je iz trebinjske Policijske uprave.

Dodali su da je u toku je rasvjetljavanje krivičnog djela krađa. Policijska uprava Trebinje poziva građane ukoliko su oštećeni na ovaj način da to prijave najbližoj policijskoj stanici“.

Iz Nove banke Banja Luka naveli su da je objavljena nepotpuna informacija koja građane može dovesti u zabludu, te prouzrokovati neosnovanu sumnju u preduzete mjere zaštite sigurnosti korisnika bankarskih usluga.

“Potvrđujemo da je došlo do kompromitovanja platne kartice Nove banke usljed neopreznog korištenja iste od strane klijenta na Internetu, prilikom čega su izvršene tri transakcije bez autorizacije klijenta. Klijent neće biti oštećen za iznos koji je nedozvoljeno skinut sa njegovog računa“, naveli su iz Nove banke.

U cilju zaštite korisnika platnih kartica i smanjenja rizika od njihovog neovlašćenog korišćenja od strane trećih lica, savjetuju sve korisnike da odgovorno koriste svoje platne kartice za plaćanja na Internetu, prije svega provjerom sigurnosti web stranice preko koje se vrši plaćanje.

“Prednosti kupovine na Internetu su brojne, od uštede vremena, do velikog izbora roba i usluga, međutim potrebno je voditi računa o tome da se kupovina obavlja kod provjerenih trgovaca. Nova banka u svojoj ponudi ima posebnu platnu karticu koju preporučuje za kupovinu putem Interneta, obzirom da nije vezana za tekući račun, nego za poseban račun na koji korisnik uplaćuje željeni iznos za potrošnju i time ima bolju kontrolu online kupovine.

Takođe, savjetujemo građanima da ne učestvuju u online igrama na sreću, poput online klađenja, kod priređivača van Bosne i Hercegovine koji nemaju odobrenje nadležnih bosanskohercegovačkih institucija“, poručili su iz Nove banke.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password