Nike i EA Sports zabrinuti zbog optužbe za silovanje protiv Ronalda

Američki proizvođač sportske opreme Nike i kompanija EA Sports, koja se bavi kreiranjem kompjuterskih igara, koji se nalaze među sponzorima portugalskog fudbalera Kristijana Ronalda, izrazili su duboku zabrinutost zbog optužbe za silovanje iz 2009. godine i obnovljene istrage u tom slučaju, objavio je Associtaed Press, a prenose brojni svjetski mediji.

Portugalac je optužbe 34-godišnje bivše američke učiteljice Ketrin Majorge u srijedu je odlučno odbacio, poslavši poruku preko svog profila na Twitteru da je „njegova savjest mirna i da će mirno čekati rezultate bilo kakve istrage“. No, Nike koji s Ronaldom ima sklopljen ugovor vrijedan milijardu američkih dolara, nije tako lako spreman preći preko optužbi s kojima je 33-godišnji fudbaler Juventusa suočen.

„Duboko smo zabrinuti uznemirujućim optužbama i nastavićemo pažljivo pratiti situaciju“, stoji u saopštenju jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača sportske opreme.

Sličnog sadržaja je i saopštenje kompanije EA Sports:

„Budno pratimo razvoj situacije, jer očekujemo od istaknutih fudbalera i naših ambasadora da se ponašaju u skladu s vrijednostima koje EA poštuje i zagovara.“

Za razliku od sponzora Portugalca, njegov novi poslodavac Juventus bio je vrlo blagonaklon u svom javnom obraćanju, dajući podršku svojoj najvećoj zvijezdi.

„Kristijano Ronaldo je u prošlim mjesecima pokazao visok nivo profesionalizma i posvećenosti, što svi u Juventusu cijenimo“, piše u objavi na službenom profilu italijanskog fudbalskog prvaka na Twitteru.

Priču o Ketrin Majorgi i njenim optužbama za silovanje koja je usmjerena protiv Kristijana Ronalda, objavio je njemački nedeljnik Der Spiegel. Majorga je prijavila slučaj policiji istog dana koji se navodi u tužbi kao dan kad se incident dogodio, ali tada nije željela navesti ime napadača te se poslije izvan suda nagodila s Ronaldovim predstavnicima da neće izlaziti u javnost sa svojom pričom, za što je primila i 375.000 američkih dolara, prenosi Hina.

No, devet godina poslije, ipak je odlučila otkriti identitet napadača, a prema tvrdnjama njenog advokata na to ju je ohrabrio pokret #MeToo, zahvaljujući kojem su već mnoge žene javno prokazale zlostavljače.

U optužbi protiv Ronalda Ketrin Majorga detaljno je opisala događaje iz 2009., kad ju je prema njenom iskazu Ronaldo silovao u svom ‘penthouse’ apartmanu u Palms Hotel and Casino u Las Vegasu. Policija iz Las Vegasa potvrdila je u utorak da je u junu 2009. pokrenula istragu prema prijavi, ali da nisu nikoga osumnjičili, jer im žrtva nije otkrila lokaciju incidenta, ni opisala osumnjičenog. No, u septembru ove godine istraga je ponovno otvorena, a istražioci se vode novim informacijama, kojima sada raspolažu, saopštili su iz policijske uprave u Las Vegasu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password