Nada Kandić iz Mostara treba pomoć, ne može sama izaći iz stana

Nepokretna djevojka iz Mostara Nada Kandić koja živi u zgradi eksperiment, preko puta Mercatora, treba pomoć građana da joj se olakša život. 

Kako se navodi u apelu koji su uputili građani koji pokreću akciju pomoći, Nada koja je nepokretna i služi se invalidskim kolicima, nema prilagođen prilaz u svojoj zgradi. 

„Ima više od 30 stepenica do izlaska iz zgrade. Majka i otac su joj već starije i bolesne osobe, žive od penzije. Kada treba izaći moraju ju 2-3 osobe snijeti ručno. Njezini izlasci su se sveli na nužne izlaske ( odlasci u bolnicu). Da bi mogla samostalno izlaziti iz stana potrebne su joj dvije platforme, koje se mogu naručiti jedino u Italiji i iznose 31.500,00 KM. Uz pomoć dobrih ljudi već je prikupljeno pola iznosa. Ako bi se uspjele ove platforme nabaviti život ove djevojke bi se promijenio uveliko i mogla bi sama izlaziti iz kuće i biti dosta samostalna, te ne bi bila zatvorena u četiri zida svoga stana“, navodi se u pismu. 

Svi koji žele i mogu učestvovati u ovoj dobrotvornoj akciji, da se barem donekle promijeni težak život djevojke, donaciju mogu uplatiti na žiro račun Nadine majke, navodi se u apelu za pomoć.

Žiro račun za uplatu donacija:

Kandić Danica UniCredit Bank d.d. Mostar, broj transakcijskog računa: 3381302568297913

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password