U Mostaru otvorena Fashion Arena

  • U Mostaru otvorena Fashion Arena
  • U Mostaru otvorena Fashion Arena
  • U Mostaru otvorena Fashion Arena

U Mostaru je sinoć otvoreno drugo izdanje Fashion Arene, modnog spektakla koji je i ove godine okupio velik broj mladih dizajnera iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Ovogodišnje izdanje otvorio je splitski modni dvojac „Arileo“ koji sa svojom jesensko – zimskom kolekcijom podsjeća na neka prošla vremena, no koristili su popularni modni uzorak „pied de poule“, koji kolekciji daje i dozu nostalgije.

Na Fashion Areni pojavila su se mnoga poznata imena u svijetu mode, a njihove su kolekcije predstavljene prema svjetskim standardima uz vrhunsku produkciju, kako su organizatori do sada i najavljivali.

„ Takođe imamo i svjetska imena kao što su Swarovski i Hugo Boss koji po prvi put izlažu reviju u našoj zemlji, i to je upravo večeras u Mostaru. Drago mi je da je Mostar domaćin ovakvog jednog događaja“- kazala je Snježana Delić iz Agencije PRimera.

Za razliku od prošle godine, Fashion Arena se ovaj put održava samo jednu veče, tako da su brojni zaljubljenici u modu  uživali u čak 13 revija, a nosili su ih jedni od najpoznatijih manekena i manekenki u BiH i regiji, kao što su Dejan Radović, Dino Bubičić, Ivana Ergić, Tea Bošković, Daniela Mijatović i drugi.

Od poznatih imena iz BiH učestvovali su Ljiljana Majkić, Milan Sejdić, Aida Mušinović, a iz Hrvatske  Hippy Garden, Ivana Cvrlje, Klara Ivanović i Marijena Dukić.

Takođe su predstavljene večernje glamurozne haljine iz butika Le Luxe Fashion i Diva.

Organizatori Fashion Arene su Agencija Primera i Emerik Gudelj, a iduće godine nas očekuje još bogatiji modni događaj, piše pogled.ba.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password