Mostarac uhapšen zbog krađe u crkvi

Dvije osobe su uhapšene zbog krađe 95 metara kbadratnih bakarnog lima iz pomoćnih prostorija pravoslavne crkve Sveti Prokopije u Visokom, rekla je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

Alić je precizirala da su pripadnici Policijske stanice Visoko, pod nadzorom i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom, uhapsili osobu iz tog mjesta čiji su inicijali M.Š. (40) i osobu iz Mostara B.B. (20). Oni su osumnjičeni da su počinili dva krivična djela ‘Teške krađe’ koje su izvršene u noći 28. na 29. jul i u periodu od 11. do 13. avgusta.

“Oni su 14. avgusta locirani i uhapšeni, a u službenim prostorijama Policijske stanice Visoko zavedena je kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela, te još šest drugih teških krađa koje su izvršene u proteklom periodu na području Visokog”, izjavila je Alić.

Policijski timovi izvršili su pretres na više lokacija s ciljem dokumentiranja i dokazivanja izvršenih krivičnih djela, u skladu sa naredbama Opštinskog suda u Visokom, navodi se iz MUP-a ZDK.

“Tom prilikom su pronađeni i oduzeti određeni predmeti koji potiču iz izvršenih teških krađa. Bakarni lim koji je otuđen iz pomoćnih prostorija crkve je, također, pronađen i oduzet”, saopšteno je iz MUP-a.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password