Mostarac doveo pitku vodu selima u Bangladešu

Fondacija Slipičević koju je osnovao Mostarac Hari Slipićević, učestvovala je u humanitarnoj akciji kojom je u Bangladešu napravljeno 200 bunara sa svim potrebnim dodacima kako bi lokalno stanovništvo koje živi u jako sušnom području imalo čistu i pitku vodu. 

Izgradnja bunara je osigurala pristup vodi u selima čiji su stanovnici svakodnevno morali kilometrima ići do najbližeg izvora vode. 

Pored niza kontinuiranih humanitarnih akcija u Bosni i Hercegovini, akcija izgradnje bunara u Bangladešu dio je internacionalnog rada Fondacije Slipičević. 

 

Osnivač Fondacije Slipičević je akciju izgradnje bunara posvetio svojim preminulim roditeljima Arifi i Nijazu Slipičeviću, čija imena stoje ispisana na jednom od bunara. 

”Na žalost, nama je teško shvatljivo koliko još ljudi na svijetu je u oskudici vode – nečeg najosnovnijeg, bez čega čovjek ne može funkcionisati. Kad me je partnerska organizacija pitala bi li pomogao, bez razmišljanja sam pristao jer je obaveza svih nas pomoći ljudima da imaju osnovne životne potrebe. Ovo mi takođe puno znači jer sam imao priliku posvetiti ovu humanitarnu akciju svojim roditeljima.” – poručio je Hari Slipičević.            

Dovođenje vode u selo znači znatno povećanje standarda življenja lokalnog stanovništva. Pored pristupa pitkoj vodi za dnevne potrebe, stanovnici imaju priliku baviti se poljoprivredom i uzgajati svoju hranu, saopšteno je iz Fondacije Slipićević.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password