MISTERIOZNO UBISTVO POTRESLO CIJELI MOSTAR: Mlada Mostarka biće sahranjena u Beogradu, sutra ispraćaj

Deventanestogodišnja Mostarka Lana Bijedić koja je brutalno ubijena, a njeno tijelo pronađeno u nedjelju u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, biće sahranjena u Beogradu, saznaje Top portal.

Ispraćaj pokojne Lane, na vječno počivalište, biće organizovan u četvrtak, 10. oktobra sa Gradskog groblju Sutina u 9 časova.

Obdukcijom je utvrđeno da je devetnaestogodišnjakinja ubijena, a na glavi su pronađene rane od udaraca, a na vratu tragovi davljenja.

Policija još traga za osumnjičenima, a radi se na vještačenju njenog mobitela koji je pronađen tokom uviđaja.

Njeno beživotno tijelo izvučeno je preksinoć iz rijeke Studenčice u mjestu Studenci, na pola puta između Čapljine i Ljubuškog, prema skretanju za vodopad Kravica.

Ribar koji se zatekao na lokalitetu gdje je tijelo nađeno, primijetio je da voda nešto nosi. Iako u prvi mah nije bio siguran da je riječ o tijelu, on ga je ipak, da ga voda ne odnese, štapom zakačio i uspio dovući do obale, nakon čega je alarmirao policiju u Ljubuškom i Hitnu pomoć

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona je saopšteno da je, nakon identifikacije te uviđaja, utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti.

Na tijelu djevojke uočeni su hematomi, pogotovo u predjelu obje ruke te jednog oka. Istražitelji sumnjaju na tragove borbe, a s terena su izuzeti fragmenti koji će biti poslani na vještačenje.  

U saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, vrše se istražne radnje, koje se odnose na provjeru brojeva upućenih s njenog telefona. Navodno je signal njenog telefona posljednji put lociran kod Čapljine.

Na pitanje kako je nesretna djevojka, uzorna i marljiva, kako se to iznosilo, dospjela do Ljubuškog i kako je stradala, jučer nije bilo odgovora.

Njen nestanak je dan ranije u 18.15 časova policiji prijavila majka Nina Bijedić, inače dekanesa Fakulteta informacionih tehnologija (FIT) u Mostaru.

Uzorna i marljiva

Prema prijavi, djevojci se u 14.30 časova izgubio svaki trag. Majka ju je neuspješno pokušavala dobiti na telefon nakon što se u dogovoreno vrijeme nije vratila kući „s kafe sa prijateljicom“. Majku je to posebno uznemirilo, jer je Lana nakon toga trebala otputovati za Sarajevo, gdje je, nakon što je završila Građevinsku školu u Mostaru, upisala, kako su nam kazali njeni poznanici, Internacionalni univerzitet Burch.

Nažalost, niko nije mogao zamisliti ovakav tragičan ishod, da Lana bude nađena mrtva u rijeci, na mjestu koje je, inače, obraslo u šaš i trsku.

Jedino dijete

Majka nastradale Nina Bijedić u srodstvu je s Džemalom Bijedićem, nekadašnjim premijerom bivše države. Nakon što je saznala strašnu vijest, kako nam je rečeno, u veoma je lošem stanju. Lana joj je bila jedino dijete.

Od Lane su se juče oprostili i u Građevinskoj školi, koju je donedavno pohađala. Kako su naveli, zapamtili su je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku.

Osvajala je brojne nagrade na takmičenjima.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password