Mirković: Znam zahtjeve, prvo da izađemo iz apatije

Novi trener fudbalera Partizana Zoran Mirković izjavio je danas da je poziv stigao iznenada, ali da je veoma svjestan obaveza i zahtjeva velikog kluba i poručio da je najvažnije da ekipa izađe iz psihološke apatije.

„Poziv je usledio iznenada, poslednje dve godine sam radio u reprezentaciji Crne Gore. Četvvrti pu se vraćam u Partizan i vrlo dobro znam obaveze i zahteve. Ekipa je zapala u jednu vrstu apatije, tako da ne dolazim u idealnom momentu, ali se sve može popraviti. Vreme nam nije saveznik, ali ekipa treba da se podigne i izađe iz grča. Glavni cilj je da se poradi na psihološkom planu“, rekao je Mirković na promociji u SC Teleoptik.

Njegovo interesovanje za ekipu do sada je bilo bazirano na Crnogorcima Nebojši Kosoviću i Marku Jankoviću, ali uvidio je već i druge probleme.

„Ekipa poseduje kvalitet, pričali smo o pojedincima, ali detalje ne bih iznosio u javnost. Imam dovoljno informacija o igračkom kadru“, dodao je novi trener crno-belih.

Kada je riječ o Ljubiši Tumbakoviću, Mirković je rekao da je on njegov veliki prijatelj i mentor.

„Tumbaković je moj veliki prijatelj. On je bio moj i fudbalski i trenerski mentor, podrzao me je u odluci da treba da prhvatim ponudu Partizana. Žao mi je što smo završili saradnju, ali želim im sve najbolje“, zaključio je Mirković.

Sportski direktor Partizana Ivica iIliev nije krio zadovoljstvo izborom novog trenera.

„Pre 27 godina sam ga gledao u dresu Partizana, a sada imam čast da sa njim sarađujem. U poslednjih godinu-dve sam se o njemu intezivno informisao. Vrlo brzo smo se dogovorili, pre par dana smo krenuli u realizaciju ove priče. Trenutak kada smo se čuli bio je dovoljan da postignemo dogovor. Imamo želju da rastemo i stvaramo, a Bata je projekat za duži period. Verujem da ćemo napraviti velika dela“, dodao je Iliev.

Stručni štab činiće Gordan Petrić, Žarko Lazetić, Strahinja Pandurović, Miša Filipović, Nemanja Jovšić i Aleksandar Tomić.

Mirković je na klupi Partizana nasledio Miroslava Ðukića sa kojim je juče sporazumno raskinut ugovor.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password