Ministar koji je studirao 12 godina doveo misicu za savjetnicu

Novi ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić već je izazvao mnogo pažnje zbog činjenice da je srednju školu pohađao pet, dok je studirao čak 12 godina. No, novi ministar je već počeo da formira svoj kabinet, a mediji su objavili da će mu jedna od savjetnica biti Marina Ševkušić, nekadašnja druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH.

Ševkušić je po struci diplomirani politog, te je jedno vrijeme radila i u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, u kabinetu Igora Crnadka. Tamo je navodno bila sekretarica u kabinetu ministra.

Da je nova savjetnica Lučića, potvrdila i sama Ševkušić objavama na društvenim mrežama, gdje je navela da ima novi radno mjesto, upravo u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BIH.

Uvidom u njezin Instagram profil, jasno je kako se ova mlada djevojka dugi niz godina bavila modelingom i manekenstvom, što dokazuju i priložene fotografije, dok je vodila i Školu za usavršavanje „Futura“.

Oglasila se danas i Ševkušić oskudnim saopštenjem za javnost.

„Vijest da ću biti jedna od savjetnica u kabinetu novog ministra za ljudska prava i izbjeglice pri Savjetu ministara Bosne i Hercegovine prostrujala je domaćim medijima, i to u sjeni etikete da sam nekadašnja druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH, čime je novinar opremio članak fotografijama sa mojih društvenih mreža, izvrgnuvši me tako ruglu i uvredljivim komentarima anonimnih muškaraca, ali i žena neosjetljivih na pitanje ženske solidarnosti“, istakla je Ševkušić.

Dodaje da se u članku ona „svodi na drugu pratilju“.

Slučaj ministra koji se školovao 25 godina zanimljiv je cijelom regionu, a sada veliku pažnju poklanjaju i njegovoj savjetnici.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password