Megatrend prodat za 56 miliona evra

Privatni univerzitet Megatrend u Beogradu prodat je za 56,1 milion evra njemačkom konzorcijumu fondova i to poslije 30 godina postojanja, rekao je dosadašnji vlasnik ovog univerziteta Mića Jovanović.

On je na konferenciji za novinare saopštio da je potpisan ugovor o potpunom prenosu vlasništva univerziteta na Dejana Đorđevića, koji je na čelu konzorcijuma njemačkih fondova.

Jovanović je rekao da je ugovor o prenosu vlasništva potpisan juče i da to smatra još jednom njemačkom investicijom u Srbiju, prenijeli su beogradski mediji.

On je dodao da novi vlasnik ima obavezu da u periodu od pet godina sukcesivno u razvoj univerziteta uloži još 150 miliona evra.

– Odlazim sa fakulteta i biću tu samo u svojstvu savjetnika – rekao je Jovanović.

On je kao razlog za prodaju univerziteta naveo medijski linč i kampanju, a epilog je to što je, poslije hajke koja traje već pet godina, upis studenata opao za 400 odsto.

Jovanović je istakao da nije kriminalac, niti oligarh, te da je Megatrend oličenje kvalitetnog obrazovanja sa profesorskim trustom mozgova.

– Nijedna diploma nije ovdje kupljena – tvrdi Jovanović. On je demantovao sve navode o tome da su doktorat ili osnovne studije ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sporni.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password