MASAKR U NJEMAČKOJ: Napadač ostavio oproštajno pismo

Masakr u gradu Hanau izvršio je državljanin Nemačke Tobias R. koji je ostavio oproštajno pismo, u kom izražava radikalno desničarske poglede, piše njemački Bild.

Regionalni radio javio je da je do zločina došlo u nargila baru u centru grada kada je nepoznata osoba otvorila vatru, usmrtivši devet osoba.

Loklani mediji javljaju da je u međuvremenu pronađeno tijelo osobe za koju se sumnja da je izvršila napad i to u njegovom stanu. Na istom mjestu pronađeno je još jedno tijelo.

Napad je, kako se sumnja, izvršio državljanin Njemačke, čije tijelo je policija pronašla u kući njegovog oca. Sumnja se da je napadač izvršio samoubistvo.

Mediji prenose da je reč o Tobiasu R. koji je, prema pisanju Bilda, ostavio oproštajno pismo i video-ispovijest.

U svom ispovjednom pismu Tobias R. izražava zbunjene poglede, od kojih su mnogi radikalno desničarske prirode, piše Bild ne navodeći izvore informacija.

Takođe, napadač govori o potrebi uništenja određenih naroda čije protjerivanje iz Njemačke više nije moguće ostvariti.

Za sada nisu zvanično potvrđene ove informacije.

„Bilo je kao u filmu“ 

Prvi napad se dogodio oko 22.00 u centru grada ispred nargila bara, gde je ubijeno troje ljudi. Prema riječima svjedoka napadači su kolima pobjegli sa lica mjesta.

– Kolege su mi rekle da je bilo pucnjave i dovezao sam se da im pomognem. Uplašio sam se da mi nisu otac i brat stradali, ali srećom ubrzo sam ih ugledao preplašene.Svi smo u šoku – priča građanin čiji otac je vlasnik nargila bara.

– Bilo je kao u filmu! Još ne mogu da dođem k sebi, i ne mogu da vjerujem šta se dogodilo – ispričala je jedna žena, očevidac napada.

Drugi napad je bio u nargila baru na drugom kraju grada gdje su napadači ubili još pet ljudi, a jedan povrijeđeni je, kako navode mediji, u međuvremenu podlegao povredama.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password