Luka Modrić pjevao uz Tompsona, a ustaše mu u Jasenovcu ubile više članova porodice

Zvanično najboljem fudbaleru nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Rusiji, reprezentativacu Hrvatske Luki Modriću, ustaše su za vrijeme Drugog svjetskog rata u Jasenovcu pobile više članova porodice sa majčine strane.

Kapiten reprezentacije Hrvatske mnoge je razočarao kada je na svečanom dočeku fudbalske reprezentacije na Trgu bana Jelačića naručivao pjesme od proustaškog pjevača Marka Perkovića Tompsona. Modrić je slavio i pjevao sa čovjekom koji je osvjedočeni srbomrzac.

Modrić je sa majčine strane potpuno srpskog porijekla. Majka Radojka je iz porodice Dopuđ iz Krajine (selo Kruševo kod Obrovca).

Na spisku žrtava logora u Jasenovcu, nalaze se imena najmanje tri člana njene porodice: Anica, Simica i Božo Dopuđ.

Na društvenim mrežama pojavio se jedan „tvit“ o Modriću, koji je podigao dosta prašine.

„Modrićeva majka je Radojka Dopuđ iz Obrovca. Oni su jedina srpska porodica u tom kraju. Tokom Drugog svjetskog rata su teško stradali. Nekoliko njih je ubijeno u logorima. Ovde u Hrvatskoj se o tome ne govori. To je zabranjena tema. Svi pričaju o tome kako su mu Srbi ubili dedu i spalili očevu kuću. To je istina. Ali isto tako je istina da su mu hrvatski manijaci tokom „Oluje“ 1995. spalili majčinu kuću“, piše na društvenim mrežama.

kurir.rs

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password