LoL: Worlds 2018 najgledaniji esport događaj svih vremena

Možda League of Legends više nije najpopularnija igra na Twitchu, jer je tu titulu marta ove godine preuzeo Fortnite, koju ova popularna BR igra i dalje suvereno drži.

Ipak, kada je esport u pitanju, League of Legends uspio je ove godine ne samo da ostane na vrhu, već i da obori jedan istorijski rekord. Ovogodišnji Worlds je postao najgledaniji esport događaj u istoriji, od kada je esporta i prenosa istog.

Naime, finale je u jednom trenutku gledalo 1.139.689, što je istorijski najveći broj ljudi koji je ikada u jednom trenutku gledao uživo prenos nekog esport događaja. Worlds je tako oborio rekord koji je početkom ove godine napravio CS:GO turnir, Boston Major.

Naravno, treba napomenuti da su ovo brojke vezane samo za Twitch, bez Youtube strima i, ono što je i važnije, bez kineskih striming sajtova, koje su vjerovatno ogromne, imajući u vidu da su upravo Kinezi ti koji su igrali u finalu i uzeli titulu, tako da je gledanost finala vjerovatno merljiva i u nekoliko miliona, ali to nećemo imati precizno kao što imamo brojke na Twitchu.

Sada ostaje samo pitanje – koji će sledeći esport događaj da obori ovaj rekord?

(RUR)

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password