Liverpul odbio hotel u Kataru, razlog će vas oduševiti

Engleski Liverpul odbio je smještaj u ponuđenom hotelu u Dohi zbog izveštaja o eksploataciji radnika.

Šampionu Evrope je ponuđen smeštaj u luksuznom hotelu Marsa Malaz Kempinski, na vještačkom ostrvu „Biser Katara“, tokom FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru u decembru, međutim, „Redsi“ su odbili ponudu zbog mutne prošlosti hotela. 

Naime, engleski „Guardian“ je u oktobru 2018. otkrio da su imigranti zaposleni u ovom hotelu radili 12-satne smene na 45 stepeni Celzijusa za manje od 10 eura po danu.  Liverpul je informisao FIFA i vlasti Katara o svojoj odluci o promjeni hotela. 

Ova odluka engleskog kluba dodatno će povećati pritisak na Katar i optužbe za kršenje ljudskih prava, svega tri godine prije održavanja FIFA Svjetskog prvenstva u ovoj državi.  Katar je prethodnih godina bio pod žestokim pritiskom engleskih medija zbog nehumanih uslova u kojima žive i rade imigranti zaposleni na izgradnji stadiona, prenosi B92. 

Svjetsko klupsko prvenstvo na programu je od 11. do 21. decembra, a Liverpul će nastupiti u polufinalu 18. decembra u Dohi.

Čekat će boljeg iz duela u kojem će meksički Monterej igrati sa pobjednikom meča osmine finala između domaćeg Al Sada i Jangen Sorta s Nove Kaledonije.

S druge strane „kostura“ je poznat samo jedan tim, Esperanca iz Tunisa, dok će preostali učesnici biti poznati nakon završnice južnoameričkog Kopa Libertadores (River Plejt – Flamengo) i Lige šampiona Azije (Urava – Al Hilal).

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password