Lenovo planira da donese prvi 5G telefon

Samsung, Huawei i LG su već najavili da se trkaju u tome ko će biti prvi u donošenju savitljivog telefona, ali ovo nije jedini segment u kojem ove ali i druge kompanije žele da budu prve. Počevši od naredne godine, prvi talas 5G telefona će debitovati na tržištu.

Postoji veliki broj proizvođača koji žele da budu prepoznati kao prvi na svijetu koji su objavili 5G telefon, a mnogi su već najavili da planiraju da ovo učine. Lenovo je među ovim kompanijama, a kineski proizvođač je upravo objavio da planira da donese 5G telefon u dolazećim mjesecima.

Chang Cheng, potpredsjednik kompanije, je istakao da će Lenovo biti prvi na svijetu koji će donijeti 5G smartfon na tržište. Pomenuti smartfon će, prema objavi, biti opremljen Qualcommovim još uvek nenajavljenim Snapdragon 855 procesorom, koji je u masovnoj proizvodnji od juna.

Iako premijum telefon sa Qualcomm Snapdragon 855 čipsetom ima smisla, ostaje da se vidi da li će Lenovo biti prvi koji će objaviti 5G telefon krajem 2018. ili početkom 2019. godine.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password