Lazanski: Nastaviće se pritisci na Srpsku i Dodika

 Vojni analitičar Miroslav Lazanski ocijenio je da će pritisci na Republiku Srpsku biti nastavljeni zašto što slijede opšti izbori u BiH, a posebno pritisci na predsjednika Srpske Milorada Dodika.
„Došlo je već 40 britanskih specijalaca, nastaviće se medijski i politički pritisak, stalno će se ponavljati da je Republika Srpska ta koja koči MAP /Akcioni plan za članstvo u NATO/, neku vrstu daljeg napredovanja BiH ka punopravnom članstvu u NATO“, rekao je Lazanski za medije iz Republike Srpske.

On je podsjetio da je Srpska jasno rekla da će slijediti politiku Srbije po pitanju članstva u NATO, kao i da postoji rezolucija Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti.

„Sada ćemo videti šta je realnost. Mislim da će se pritisci nastaviti zato što slede izbori i to je sve u kontekstu predizborne aktivnosti, posebno pritisci na predsednika Srpske Milorada Dodika“, rekao je Lazanski.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, koju su organizovali časopis „Geopolitika“ i portal „Fakti“, Lazanski je rekao da „slijedi udar na Republiku Srpsku“ i da će se ići na neku vrstu pokušaja mijenjanja izborne volje na predstojećim izborima i da se sruši Dodik i onda lakše ugura BiH u NATO.

On je ocijenio da je na djelu strategija „usisavanja“ svih zemalja u regionu u NATO.

Srna

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password