“LAGALA JE DA NE ZNA KO JE HARI” Bivša prijateljica otkrila MRAČNE TAJNE Megan Markl

Britanski mediji Megan Markl nisu štedjeli dok je bila na poziciji vojvotkinje od Saseksa, a još je manje štede sad kad je otišla s nje.

U prilog im ide činjenica da je vojvotkinja konfliktna osoba te je stekla nemali broj neprijatelja koji su sad spremni da iznose u medijima svašta o njoj, te je tako bivša prijateljica Đina Neltorpe napisala je kolumnu o svom odnosu sa Megan i njenim počecima veze sa princom Harijem.

– Nisam uopšte sumnjala da će se Hari zaljubiti u Megan kad mi je spomenula da su postali dovoljno bliski da zajedno idu na odmor. To je bilo 2016. godine, i ja sama sam bila očarana s Megan, baš kao i svi. Odmah me privukla njena topla narav koja vas tješi kad je potrebno i uvjerava vas da ste jedina osoba na svijetu koja je sebi najbitnija. Znala sam odmah da će očarati tog mladića slomljenog srca, čak sam bila uzbuđena zbog nje. Bili su tu svi sastojci za romansu vijeka. Kliše se činio savršenim, cura iz radničke klase upoznaje princa savršenog – započela je kolumnu, prenosi Index.

Dodaje da, kad je čula da se povlače s funkcija, nije bila previše iznenađena.

– Znam iz prve ruke da je Megan prije svega poslovna žena, a ovo je savršen trenutak da nastavi tamo gdje je stala i izgradi svoju karijeru glumice i javne osobe. Ako to znači da mora da izvuče Harija iz kraljevske porodice u stvarni svijet, tako će biti. Njena odluka da nastavi sa svojim životom čini se nagla, čak i nemilosrdna onima koje ostavlja. To se dogodilo mnogima, uključujući i mene. Iznenadila me samo brzina kojom se ovo dogodilo, mislila sam da će izdržati nekoliko godina – istakla je.

Foto: Tanjug/AP

Navela je da je Megan upoznala prije šest godina preko drugog klijenta. U to vrijeme vojvotkinja je glumila u seriji “Suits”.

– Odmah sam znala da je posebna, da ima iks factor – tvrdi Đina, koja joj je postala agentkinja i pomagala joj da dogovori sponzorstva i reklame s brendovima.

– Bila je oštra poput britve, kreativna, temeljita, s umom za biznis i američkim poduzetničkim stavom prema životu. Znala je što želi i nije se bojala da iznese svoje mišljenje. Još se sećam kako je odbila da odsjedne u najboljem londonskom hotelu jer je saznala da su držali papagaja u kavezu. Megan mi je brzo postala više od klijentkinje. Nakon nekoliko sastanaka postale smo prijateljice, bila mi je jako draga, a činilo mi se da sam i ja njoj, bar je tako govorila. Vjerujući da možemo da vjerujemo jedna drugoj, otvoreno smo pričale o privatnom životu te mi je otkrila puno o sebi. Cijenila je moje savjete i u profesionalnom i u privatnom životu i činilo se da ih usvaja – tvrdi.

Priznaje da se bojala da li će Megan moći da podnese pritisak koji nosi veza ili brak s Harijem.

– Kad mi je rekla da im veza postaje ozbiljna, moj entuzijazam pretvorio se u brigu. Za oboje. Nije tu bila samo medijska pažnja. Sjećam se kako sam joj objašnjavala dok smo pijuckale vino u londonskom “Vest Endu” da se mora nositi s očekivanjima britanske javnosti, kraljevske porodice i dvorana. Reagovala je tako što je podignula ruku i ućutkala me na hladan način koji dotad nisam vidjela: ‘Molim te, ćuti. Ne želim da slušam o tome. Ovo je pozitivno vrijeme u mom životu.’ Prvi put mi je bilo neugodno u njenom društvu. Nisam to tada znala, no to je bio početak kraja našeg prijateljstva i poslovnog odnosa. Megan je jako ambiciozna žena, a kako se kreće napred u životu, zatvara vrata iza sebe, kao što je uradila s ocem, bratom i sestrom, prvim mužem i sa mnom. Tada sam vjerovala, kao što i sada vjerujem, da je bila mudra žena s misijom u životu, uloviti princa, ali ne nekog starog princa, nego glavnog princa – piše bivša agentkinja i prijateljica Megan Markl.

Foto: ProfimediaNastavlja da Megan nije bila iskrena kad je rekla da je bila “naivna kad su je prijatelji upozoravali” te da kao Amerikanka nije znala ko je Hari.

– Smijala sam se naglas, znala sam da je to glupost. ‘Promijenićemo svijet’, govorila mi je s čeličnom odlučnošću u očima, a bilo mi je jasno da misli da će ‘vladati svijetom’. Uvjerena sam da je njen uticaj uticao na Harijev odlazak iz porodice. Ne mislim da nema svoju volju, ali najbolje je sam to rekao: ‘Što Megan želi, Megan i dobije’ – dodala je.

Dodala je da joj je bilo jasno da Megan neće moći da se nosi s pravilima kraljevske porodice, s tim da se njen uzbudljivi holivudski život zamijeni često dosadnim kraljevskim dužnostima.

– Htjela je glamur i slavu koju nosi Vindsor, ali nije htjela javne kritike koje dolaze s tim. Mislim da ona ne razume kraljevski svijet. Kraljevski život joj je ustajao i krut. Definitivno ni

kad nije pokazala nikakav interes za britanski život i tradiciju. Moram ipak priznati da ne mislim da bi mogla odvući Harija od porodice osim ako dio njega to nije želio. Prema onome što sam vidjela, zasigurno je odigrala veliku ulogu u trenutnoj krizi. Sve što ona radi je pažljivo smišljeno i forenzički planirano, Hari samo može da odluči da li hoće sa njom ili će je pustiti da ode sama. U poslovnom smislu, donijela je ispravnu odluku – navodi njena bivša prijateljica.

Kada su klijentima 2016. morale da jave da Megan više ne može ništa da reklamira, mnogi su bili razočarani, pogotovo jer joj je zbog veze s Harijem porasla popularnost.

Foto: Profimedia

– Bez sumnje. najveće kompanije htjeće ih kao ambasadore, a na tome smo ona i ja radile prije nego što se udala i to je bilo ono što je najviše željela. Prije nego što je Haru stigao u njen život, radile smo na ugovorima s velikim brendovima i reklamama za švajcarske satove, kozmetiku, donji veš, hranu… Jednom mi je rekla da ima ‘duge noge’ i tražila da osiguramo značajnu ponudu za pokazivanje ‘atributa’. I dalje je relativno mlada, jako lijepa, ima stila i jak karakter. Savršena je za komercijalna sponzorstva, visoku modu i brendove. Sumnjam da postoji producent ili kasting direktor koji je ne želi u svom filmu, seriji, reklami ili kampanji. Sad kad nosi titulu, ima vrednost koju novac ne može kupiti. Iako tri godine ne radimo zejdno, mnogi mi i dalje šalju ponude za nju, ona samo treba da kaže koji iznos želi – navodi i dodaje šta je pisalo u posljednjem mejlu koji joj je Megan poslala.

– U zadnjem imailu koji mi je poslala napisala mi je da joj se život promijenio i da ne može da snima komercijalne reklame. Napisala je da želi da ostanemo prijateljice jer joj je to jako važno. Nikad se više nismo čule. Kad smo se nedavno našle u istoj prostoriji, glumila je da me ne vidi i namjestila se tako da samo Hari razgovara sa mnom. Megan je naviknuta na to da ide na bolje. Sumnjam da će se to ikad promijeniti – zaključila je njena bivša prijateljica.

srpska.info

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password