“KRAVLJI POLJUBAC” Novi internet izazov ne samo da je bizaran, već i OPASAN

Austrijska vlada upozorila je korisnike interneta da ne pokušavaju da izvode izazov u kojem se od njih traži da poljube kravu.

Aplikacija nastala u Švajcarskoj po imenu Castl u srijedu je pokrenula izazov #KuhKussChallenge. Da bi ispunili izazov korisnici iz Švajcarske i drugih zemalja gdje se govori njemački jezik moraju da poljube kravu kako bi novčano doprinijeli dobrotvornoj akciji. Ako žele da ispune izazov, mogu da biraju između poljupca s jezikom ili bez jezika.

 Pašnjaci i proplanci nisu zoološki vrtovi. Takvi činovi mogu imati ozbiljne posljedice – rekla je u četvrtak austrijska ministarka poljoprivrede Elizabet Kostinger, koja je upozorila da krave mogu postati agresivne ako procijene da su im telad ugrožena.

Brdovite regije Austrije balansiranje između turizma i stočarstva vide kao jako važno pitanje, budući da su obje industrije ključne za njihovu ekonomiju.

– Akcije (poput “izazova kravljeg poljupca”) remete naše napore da uspostavimo koegzistenciju na pašnjacima. Ja to jednostavno ne razumijem – izjavila je ministarka Elizabet Kostringer.

(Jutarnji list)

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password