KONZUL MARIJA BAKOČ: KONZULARNA KANCELARIJA U DRVARU DOPRINIJEĆE JAČANJU KONTAKATA SRBA S MATICOM

MOSTAR – Konzul žeran u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Mostaru Marija Bakoč kaže da će Konzularna kancelarija koja će sutra biti otvorena u Drvaru doprinijeti daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa BiH i Srbije,  kao i jačanju kontakata Srba sa maticom u okviru saradnje privrednih, naučnih, kulturnih, informativnih i sportskih organizacija.

“Ministarstvo spoljnih poslova R. Srbije preko svojih diplomatsko konzularnih predstavništava, a tako i preko Generalnog konzulata Republike Srbije u Mostaru, pridaje izuzetan značaj odnosima sa Srbima u regionu, o čemu govore podrške u realizaciji brojnih projekata, koji doprinose očuvanju nacionalnog identiteta, jezika, kulture i običaja“, ističe Bakočeva i dodaje da će u tom duhu i Konzularna kancelarija u Drvaru dati svoj doprinos.

Konzularna kancelarija Generalnog konzulata Srbije u Mostaru sa sjedištem u Drvaru svečano će biti otvorena u utorak, 16. aprila.

Konzularnu kancelariju svečano će, ime Ministarstva spoljnih poslova Srbije, otvoriti generalni sekretar Veljko Odalović.

Odluku o otvaranju kancelarije sa sjedištem u Drvaru donijela je Vlada Srbije. Otvaranje Konzularne kancelarije biće održano u utorak u 13.00 časova u zgradi „Radnički dom“ u Drvaru.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password