KONFERENCIJA ‘MASTA 2019’: VIŠE PAŽNJE POSVETITI INVESTICIJAMA, ODLASKU MLADIH I NEZAPOSLENIMA

Na Drugoj međunarodnoj konferenciji „MASTA 2019“ u Mostaru pod nazivom „Ekonomski, pravni, bezbjednosni, saobraćajni i sportski aspekti menadžmenta u BiH i regionu“ ukazano je da se više pažnje mora posvetiti investicijama u mala i srednja preduzeća, kao i odlasku mladih i nezaposlenima.


Profesor Univerziteta u Banjaluci Duško Vejnović, koji je i suorganizator ovog skupa, rekao je da su tokom skupa multidisciplinarno sagledani svi aspekti ekonomskih, pravnih, bezbjednosnih, menadžerskih, sportskih i drugih oblasti funkcionisanja u BiH. 

„Cilj konferencije je bio da se upozori na dosta teško političko, ekonomsko, kulturno, socijalno i moralno stanje BiH, te na odlazak mladih i pitanje nezaposlenih“, rekao je Vejnović. 

On je dodao da je Konferenciji naglašeno da se mora više pažnje posvetiti investicijama u mala i srednja preduzeća. 

„Ova konferencija je istakla sve aspekte koji su bitni za razvoj i prosperitet BiH i poboljšanje materijalnog stanja i suzbijanje siromaštva. Da bi do toga došlo potreban je veći stepen odgovornosti organa vlasti i koordinacije institucija“, naveo je Vejnović. 

On je naveo da je na skupu istaknuto da se mora jačati uloga akademske zajednice. 

„Akademska zajednica mora dati doprinos da se studeni bore za znanja, a ne za zvanja. Apelujemo da se pojačaju kriterijumi i kvalitet nastave“, rekao je Vejnović. 

Direktor Visoke škole „Union“ iz Mostara Vladimir Stojanović istakao je da je cilj skupa bio da se sa različitih naučnih oblast sagleda stanje, funkcija i organizacija menadžmenta, procesa upravljanja društevnim pojavama i procesima u BiH i regionu. 

On je naveo da su učesnici bili ugledni profesori Visoke škole „Union“, te profesori sa univerziteta u Mostaru i Banjaluci, te da će u septembru biti štampan zbornik radova. 

Stojanović je dodao da Visoka škola „Union“ u Mostaru već drugu godinu upisuje studente na studije bezbjednosti, ekonomije, prava, saobraćaja, dramske studije, a od ove godine i menadžment u zdravstvu i menadžment u sportu. 

On je naglasio da „Union“ stipendira sve brucoše jer je prva godina besplatna. 

Druga međunarodna konferencija „MASTA 2019“ održana je u Mostaru u organizaciji Visoke škole „Union“ iz Mostara, a u saradnji sa Evropskim Defendologija centrom iz Banjaluke i banjalučkim udruženjem „Sportom za sve“. 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password