Kirjos: Kada igram kako znam, ja sam top 10 igrač

Australijski teniser Nik Kirjos sa mnogo samopouzdanja je stigao u Melburn, na prvi Grend slem sezone.

Kirjos je prije početka Australijan opena rekao da se osjeća mnogo bolje nego prošle sezone, kada je ovde takmičenje završio u četvrtom kolu.

“Mnogo stvari je potrebno imati da bi se napravio dobar rezultat. Najveći je zdravlje. Nikada nisam bio tip osobe koja nastupa na velikom broju turnira. Oduvijek sam bio jedan od onih koji igraju najmanje turnira od svih igrača iz prvih 100”, rekao je Kirjos.

Trenutno 52. igrač svijeta dao je hrabru prognozu da je među najboljima na svijetu kada je u formi.

“Ako se popravim fizički i mentalno i igram turnire, mogu da budem dobar. Mislim da sam bio 13. na svijetu u godini u kojoj sam igrao 18 turnira. Uopšte nisam nastupao na turnirima u Evropi. Realno, mogu da budem top 10 – to je činjenica. Kada igram svoj tenis, imam kvalitet za najboljih 10 na ATP listi”.

Momak iz Kanbere ipak ne razmišlja previše unaprijed.

“Još nisam došao do toga, trenutno o tome i ne mislim. Samo želim da uživam i na najbolji mogući način iskoristim vrijeme u Australiji. Želim da igram dobar tenis i budem srećan. To je najvažnija stvar”.

Kirjos će u derbiju prvog kola igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića, protiv kojeg će morati da prikaže najbolji tenis.

“Da, sada se osjećam dobro. U vrijeme Božića sam imao tu nezgodu sa ujedom pauka, sada je to dobro. Turnir u Brizbejnu nije prošao kako sam planirao. Ali sam imao neke mečeve tamo, igrao u Sidneju i Kujongu. Osjećam se dobro. Da, osjećam se spremno za turnir”, zaključio je Kirjos.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password