Karleuša u teškom stanju zbog gubitka majke: Ovo je istina o šišanju kose

Jelena Karleuša je u teškom psihičkom stanju otkad joj je majka Divna umrla. Njeni prijatelji se ne odvajaju od nje i na sve načine se trude pomoći joj, ali ona odbija svaku vrstu pomoći.

– Jelena ne želi pomoć psihijatra iako smo pokušali na sve načine uvjeriti je da ode. Ne želi ni s kim razgovarati i odbija jesti i piti. Uzima samo lijekove za smirenje kada je tuga slomi i suze presuše – kazao je izvor blizak pjevačici za „Alo!“.

Kada je saznala da joj je majka umrla, nije mogla nositi se s bolom koji je osjećala, pa je samoj sebi odsjekla kosu.

– U tom momentu imala je svoju kosu, ali i nadogradnju. Od neizmjerne boli koju je osjećala, utroba joj se kidala, pa je počela čupati kosu s glave. Na kraju je uzela makaze i odsjekla je skroz. Poslije je došla Jelenina frizerka da bi to popravila i koliko toliko joj oblikovala frizuru – ispričao je izvor za „Alo!“.

Najveći problem je, kako kažu pjevačicini prijatelji, to što ne mogu doprijeti do nje.

– Jelena je zanijemila. Samo gleda u jednu tačku, plače, doziva majku i to je sve. Nas, njene prijatelje, ne vidi. Na telefon se ne javlja, ne čita poruke. Teško nam je gledati je u tom stanju jer to nije ona naša Jelena, koja je bila jaka za sve nas. Do posljednjeg dana bila je jaka i za majku. Nije dozvoljavala da iko zna da je Divna bolesna. Kada bi je neko pitao: „Kako je Divna?“, uvijek je odgovarala s optimizmom: „Odlično.“ I zaista je vjerovala da ide nabolje. I kada bi Divni pozlilo, ona bi joj pritekla u pomoć. Sve što je bilo potrebno uraditi – uradila bi, a onda bi se dotjerala, napravila frizuru i išla među ljude. Jelena je oduvijek bila lavica – priča blizak pjevačicin prijatelj za „Alo!“.

On kaže da je ovakvu nikada nije vidio i plaši se da bi je ova tuga mogla potpuno slomiti i uzeti pod svoje.

– Jelena je uvijek podizala ljude oko sebe i rješavala tuđe probleme, borila se za ljudska i manjinska prava, branila slabije. Sada je ona ta kojoj je pomoć neophodna, a ne želi je. Potpuno se predala bolu i ne znamo kako će se to završiti na kraju. Da je barem Duško tu, pored nje, bilo bi lakše. Ovako, on je u Kini, Divna pod zemljom, a Jelena gubi tlo pod nogama – kazao je izvor za „Alo!“.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password