Kajtaz putuju u Dansku na EP: Nadam se rekordima

Bh. olimpijka Amina Kajtaz najveća je uzdanica BiH na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Danskoj, dok je u posljednji trenutak bh. tim ostao bez Adija Mešetovića koji danas zbog bolesti neće krenuti put Kopenhagena.

Kajtazova će na EP, koje je na programu od 13. do 17. decembra, plivati 50 metara slobodno, te 50 i 100 metara delfin.

„Spremna sam. Malo ima nervoze i euforije pred put, ali nadam se da ćemo kao reprezentacija imati dobre nastupe i da će biti rekorda BiH. Plasmane ne volim da prognoziram, ali ono što je sigurno jeste da ću pružiti maksimum. U kakvoj sam tačno formi, ne znam, ovo mi je prvo veliko takmičenje sa novim trenerom Lovrencom Franičevićem pa ćemo vijedi kako će biti. Drago mi je što će i on biti na EP, istina kao trener Hrvatske, ali bićemo svi zajedno“, rekla je dvadesetogodišnja Kajtazova.

Osim nje nastupiće Nikola Bjelajac (19 godina, 50, 100 i 200 m slobodno) Lamija Medošević (17, 50 i 100 m slobodno, 100 i 200 m mješovito), Nejla Karić (16, 200 i 400 m slobodno) i Emina Pašukan (16, 50, 100 i 200 prsno). Trebalo je da nastupi i Mešetović, koji je vjerovao da može do polufinala.

„Adi će biti najmanje dva mjeseca van bazena. Dosta je očekivao od EP u malim bazenima gdje ima dobre rezultate, sjetimo se da je nastupio u finalu Svjetskog kupa. Amina po prijavama ima najbolje vrijeme, Nikola će prvi put plivati 200 m slobodno na velikim takmičenjima tako da će mu ovo biti test za 2018, dok su Lamija, Nejla i Emina mlađe i ovo će im biti važno iskustvo. Bilo bi pretenciozno obećavati polufinala, ali ako naši plivači budu u gornjem dijelu plasmana, možemo biti zadovoljni“, rekao je Miodrag Čeko, jedan od trenera, dodajući da će Pašukanova i Karićeva u Dansku doći u četvrtak.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password