Kad zaplaču dva junaka

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao je Ordenom Svetog Petra Cetinjskog Miloja Šćepanovića, policajca iz Nikšića, koji je prije dva dana dao otkaz jer nije htio da bije svoj narod u Nikšiću na protestu zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Dodjeljujući orden Svetog Petra Cetinjskog Miloju Šćepanoviću, mitropolit Amfilohije je rekao da ja on ovaj orden zaslužio „zato što je posvjedočio vjeru i sačuvao savjest i obraz Crne Gore“.

Zahvaljajući na časti, Šćepanović je poručio:

„Bolje kući časna obraza nego s pendrekom prljav“.

Šćepanović je izjavio da nije želio da pendrekom rastjeruje narod kome pripada. Riječi jedne djevojke koja je protestovala inspirisale su ga da baci Milov pendrek.

Šćepanović je odlikovan jutros u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici gdje je služena Sveta arhijerska liturgija. U prepunom hramu, služili su arhijereji Episkopskog savjeta, svi, osim vladike Metodija, koji je na VMA, u koju je primljen nakon prebijanja na mostu Đurđevića Tara.

Nakon što je Šćepanović dobio orden iz ruku mitropolita Amfilohija, na potresan način zahvalio mu se umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije Jevtić. 

 Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password