JESENJA MELANHOLIJA: Kako da se oraspoložimo

Kod mnogih je jesenja melanholija neizbježna, ali da ne bi prerasla u depresiju, stručnjaci savjetuju da se trgnete iz letargije i poradite na svom osmjehu. Načina je mnogo, a vi izaberite onaj koji vam najviše prija


Igrajte društvene igre. Bar jednom nedeljno okupite porodicu i prijatelje, pa organizujte veče društvenih igara. Karte, „ne ljuti se, čovječe“, jamb, „mice“ ili asocijacije učiniće da se već posle nekoliko trenutaka osjećate bolje.

Smijte se. Čim osjetite pad energije, nasmijte se. Jer, smijeh nas provereno oslobađa stresa, popravlja raspoloženje i podstiče lučenje hormona sreće – endorfina.

S vremena na vrijeme isključite telefon i kompjuter. Na trenutak se udaljite iz virtuelnog sveta, zaustavite protok informacija sa društvenih mreža i uživajte u tišini ili nekoj lijepoj muzici, ne radeći ništa.

Pjevajte naglas. Nije važno što nemate dobar glas, važno je da ga pustite. Studije pokazuju da pjevanje veoma popravlja raspoloženje, čineći nas srećnijim i poletnijim.

Otarasite se nepotrebnih stvari iz ličnog okruženja. Konačno se posvetite reorganizaciji stana i kancelarije, jer će vas to učiniti živim. Osjećaj zadovoljstva kada promijenite izgled životnog prostora otjeraće vam crne misli.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password