Izetbegović: Opozicija iz Srpske sačinila Godišnji nacionalni plan za NATO

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je danas da Sporazumom o formiranju vlasti na nivou BiH i u pitanjima vezanim za NATO ne postoji pobjednik ni gubitnik i da je pronađena sredina.

 Članom 3 Sporazuma smo definisali da će se raditi po Ustavi u zakonu i ranijim odlukama Predsjedništva BiH i tu je stvar sasvim jasna. BiH je u MAP-u. I rekli smo da će biti dostavljani planovi u Brisel. Mislim da trebamo da radimo na kompromisima, redukujemo planove, da budu prihvatljivi za sve strane ali i za sam NATO. Svako dalje detaljisanje će zakovati stvari – rekao je Izetbegović.

Na pitanje kako komentariše interpretacije u javnosti da su Dodik i on i pobijedili i izgubili, Izetbegović je rekao da je očito da su „našli neku sredinu“.

– Nije moguće da smo obojica pobijedili niti izgubili. Opozicija mora nešto da govori. Pogledajte taj član 3, on je definisan kako sam ga i opisao. Nema govora da sam ja nešto izgubio. Možda nisam sve precizirao. Nije do predsjednika političkih stranaka da detaljišu te stvari. Taj dan nismo uspjeli da to definišemo, bio sam i s gospodinom Željkom Komšićem. Mi dalje radimo. Što se tiče opozicije u Republici Srpskoj, pa oni su sačinila taj plan. Dodik ga može samo prihvatiti redukovanog, besmisleno je da ga optužuju da je izdajnik – naglasio je Izetbegović.

Izetbegović je rekao da je razgovarao sa američkim ambasadorom o Godišnjem nacionalnom planu.

– Šefik Džaferović i ja smo razgovarali s američkim ambasadorom o ANP, o onome šta im nije bilo jasno. Ja sam im dao pojašnjenje koje sam i sada iznio i oni su zadovoljni i naravno da insistiraju na ANP – istakao je on.

Izetbegović je naveo da će tek biti pokrenuti pregovori za formiranje Vlade FBiH.

klix

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password