INCIDENT U MOSTARU: Navijači Zrinjskog pomoćnom treneru Sarajeva razbili glavu, hitno prebačen u bolnicu (FOTO)

Nakon završetka susreta u Mostaru između Zrinjskog i Sarajeva (2:2) desio se veliki incident.Navijači Zrinjskog bili su razočarani nakon posljednjeg sudijskog zvižduka arbitra Vladimira Bjelice, a bijes su iskalili na članovima stručnog štaba Sarajeva.

Odmah po završetku meča sa zapadne tribine pojedini primitivci su počeli gađati ljude sa klupe Sarajeva, a uspjeli su pogoditi u glavu pomoćnog trenera Muhameda Džakmića.

I dok je ljekarska pomoć ukazivana Džakmiću navijači su nastavili ubacivati predmete na teren. Igrač Zrinjskog Ognjen Todorović je prišao pred tribinu i bukvalno kleknuo kako bi zaustavio divljanje, no primitivci su počeli gađati i njega.

Na kraju je član FK Sarajevo na nosilima iznesen sa terena, a ružne scene iz Mostara sigurno će obići cijeli region.

HŠK Zrinjski izražava duboko žaljenje zbog nemilih događaja i neodgovornog ponašanja dijela gledalaca s tribine Zapad nakon utakmice HŠK Zrinjski – FK Sarajevo (2:2).

„Naš Klub najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja na fudbalskim  terenima i ne želi tražiti nikakva opravdanja za neprihvatljivo iskazivanje nezadovoljstva i niskih strasti kojima nema mjesta u uljuđenom društvu. Nažalost, takvo ponašanje neodgovornih pojedinaca je prouzrokovalo povredu člana stručnog štaba FK Sarajevo Muhameda Džakmića kojem se i na ovaj način iskreno izvinjavamo i kojem naravno želimo brz i uspješan oporavak te da čim prije zaboravi nemili događaj“, stoji u saopštenju ‘Plemića’.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password