HNK: NEMA DOGOVORA U KLUBU SRBA

Klub Srba u Hercegovačko-neretvanskom kantonu nije konstituisan ni nakon današnjeg drugog pokušaja zbog nemogućnosti dogovora dvije poslanice u tom Klubu.

Vesna Saradžić iz SDP-a i Zora Dujmović iz HDZ-a, koje čine Klub Srba u Skupštini HNK, ni danas nisu uspjele da se dogovore o mejstu predsjednika Kluba i  zamjeniku predsjedavajućeg Skupštine HNK iz reda srpskog naroda.

 Nakon sjednice koju je zakazala Dujmović konstatovano je da nema  političkog dogovora i da se pat pozicija nastavlja.

Dujmović je nakon sjednice izjavila da su stranke okupljenje u Hrvatskom narodnom saboru, na čijoj je ona listi bila, apsolutni pobjednik oktobarskih izbora, a da je SDP kazao da ne želi ući u vlast.

„To se reflekuje  na rad Kluba i sada nije jasno šta zapravo SDP želi“, izjavila je Dujmović.

Vesna Saradžić iz SDP-a  izjavila je da nije postignut politički dogovor, ali se nije složila s objašnjenjem Zore Dujmović.

Ona je naglasila da pozicija zamjenika predsjedavajućeg vuče svoj legitimitet iz Kluba Srba.

“Poslovnik je vrlo decidan, a i Ustav Federacije BiH koji kaže da Klub predlaže, a Skupština potvrđuje. Ja mogu samo postaviti pitanje kako to da u mandatnom periodu 2010. – 2014., kad je SDP bio dio parlamentarne većine, nismo imali zamjenika predsjedavajućeg“, kazala je Saradžić.

Dvije navedene poslanice godina unazad nikada nisu postigle dogovor oko konstitusanja Kluba ni navedenih pozicija. Takođe, Klub Srba u Skupštini HNK nikada nije povukao pitanje vitalnog nacionalnog interesa za bilo koje pitanje.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password