HAŠKI LJEKAR NIJE DOZVOLIO DA SE MLADIĆU RADI EKG

Ljekar u pritvoru Haškog tribunala Paulus Falke nije dozvolio da se generalu Ratku Mladiću uradi EKG za vrijeme posjete srpskih ljekara, koji juče i danas pregledaju generala, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.

On je naveo da je kardiolog Velibor Ristić sa Instituta „Dedinje“ tražio da se uradi EKG tokom jučerašnjeg pregleda, ali da Falke nije dozvolio.

Darko Mladić je rekao da Tribunal nije dozvolio srpskim ljekarima da u prostor za pregled unesu svoj stetoskop, aparat za pritisak niti svoj EKG aparat, uz obećanje da će im staviti na raspolaganje opremu koja se koristi u haškom pritvoru.

„Međutim, desilo se da su mu dali stetoskop i aparat za pritisak, ali nisu dozvolili da se koristi EKG, koji se nalazi na 10 metara od mesta gde ga je pregledao doktor. To je tu, razumete, nije morao on da se transportuje u drugu bolnicu da bi mu se uradio EKG. Nego, prosto, nisu dozvolili“, kaže Darko Mladić.

On je naveo da je general Mladić poslije pregleda obavijestio porodicu o tome da mu nije dozvoljen pregled EKG-om, a da je advokate upozorio da mu je život ugrožen.

Darko Mladić je ocijenio da to što nije dozvolio EKG znači da ljekar u haškom pritvoru Falke nešto krije.

„Šta krije nije jasno, ali iz ovoga što mi znamo, jasno je zašto smo zabrinuti. Kad god nešto hoćemo da uradimo, oni nešto kriju, prosto neverovatno“, rekao je Darko Mladić.

On je naveo da će više informacija imati o tome kada se ljekari vrate, što se očekuje u toku sutrašnjeg dana, i napišu izvještaj.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password