GOVEDARICA OTKRIO IZDAJNIKE U VLASTITIM REDOVIMA: „Neke grupe u SDS-u rade na tome da nas ISPORUČE vladajućoj stranci“

Nakon što je jedinstvo SDS-a potvrđeno na sjednici Predsjedništva SDS-a, pojavili su se glasovi koji to jedinstvo devastiraju, rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

“Nažalost, nekome ne odgovara jedinstven stav, pa je neposredno nakon konferencije za novinare došlo do određenih poremećaja u jedinstvu koje smo postigli. Počinjem da sumnjam da u SDS-u postoje ljudi koji su u saradnji sa režimom radili protiv volje birača i da su se bavili izbornim prevarama.

To su grupacije koje će vrlo brzo biti poznate javnosti. Ne mogu da vjerujem da SDS ima oko 120 hiljada glasova, što je premalo, a da ja kao kandidat dobijem više od 280 hiljada glasova”, rekao je Govedarica.

Prema njegovim riječima, dalji koraci rukovodstva SDS-a biće utvrđeni nakon sjednice Glavnog odbora.

“Mi ćemo razmatrati naše izborne rezultate na sjednici Glavnog odbora. Razgovarao sam sa predsjednikom Glavnog odbora Milanom Miličevićem i zatražio od njega da zakaže tu sjednicu za sljedeći vikend.

Tada ćemo razgovarati o izbornim rezultatima i svim aktivnostima grupa unutar SDS-a koje rade protiv SDS-a. Oni to rade sa jasnim ciljem da SDS na tacni isporuče vladajućoj partiji, te da se time uništi opozicija. Time bi dobili utaban put bez ikakvog otpora. Za jedno društvo je najgore kada na izborima pobijedi politika koja kontinuirano donosi loše odluke, a jedino gore od toga je da vlast devlastira opoziciju. To je autokratija koja Republici Srpskoj ne treba“.

Veliki je broj nevažećih listića i želimo da utvrdimo njihovu strukturu da znamo na koji su način oni nevažeći, a želimo i da utvrdimo da li postoje listići koji nisu originalni i to je lako utvrditi. Mi ćemo na tome da insistiramo.

Tražimo da se broje svi glasovi i za to je potrebno mnogo vremena, ali mislim da nam je najbitnija volja birača. Duboko sam uvjeren da sam pokraden, ali u principu, nisam pokraden ja, brutalno je pokradena izborna volja birača”, rekao je predsjednik SDS-a.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password