Ford GT na aukciji prodat za 1,8 miliona dolara

Legendarni rvač i glumac John Cena je prošle godine kupio Ford GT ali ga je brzo preprodao, nakon čega je stigla tužba iz Forda zbog kršenja ugovora u kojem je navedeno da ne smije da proda automobil u periodu od dvije godine.

Uslijedila je protivtužba, a slučaj je još uvijek na sudu. Sada je još jedan GT prodat na aukciji u Indianapolisu, zbog čega Ford vodi istragu, prenosi Klix.

„Svjesni smo situacije i pokrenuli smo istragu. Mi ne komentarišemo individualne slučajeve, ali možemo reći da svaki kupac Forda GT potpisuje ugovor u kojem je predstavnik Forda Matt Leaver za Motor Authority.

GT koji je prodat za 1,8 miliona dolara je proizveden prošle godine, a radi se o 48. od ukupno 250 primjeraka proizvedenih 2017. godine. Automobil je potpuno nov, prešao je svega 11 kilometara.

Pokreće ga 3,5 litarski V6 motor uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem. Motor razvija 647KS, a snaga se prenosi na zadnje tokove.

Automobil je lakiran u Ingot srebrenu boju s crnim linijama preko karoserije, a unutrašnjost je opremljena Dark Energy paketom opreme. Posjeduje srebrene aluminijumske naplatke i karbon-keramičke kočnice. Osnovna cena je 450.000 dolara.

U prošlosti je Ford dozvoljavao prodaju GT-a na aukciji u humanitarne svrhe.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password