FIFA odbila Neymarovu tužbu, Barcelona žestoko uzvraća

Brazilski fudbaler Neymar prošlog ljeta odlučio je da napusti Barcelonu i za nevjerovatnih 222 miliona eura pređe u PSG. Međutim, saga oko Brazilca i Barcelone još uvijek traje nakon što je Neymar tužio katalonski klub.

Naime, prije nekoliko sedmica Neymar je potvrdio da je obavijestio FIFA-u o tužbi protiv Barcelone i da traži od Blaugrane dodatnih 40 miliona eura nakon što mu nisu isplatili 26 miliona eura za „lojalnost“.

Neymaru je nekoliko dana pred odlazak u PSG na snagu stupio novi ugovor s Barcelonom koji je imao klauzulu da će dobiti 26 miliona eura za lojalnost, ali je odmah nakon par dana otišao u PSG.

Barcelona je nakon toga odbila da mu isplati navedeni novac jer su poručili da Neymar nije ispoštovao dogovor. Njegov otac se nije pomirio s tim i odlučili su tužiti Barcelonu i tražiti 40 miliona eura.

Međutim, FIFA je danas objavila da je ova tužba odbačena i da Barca nije dužna da plaća Neymaru navedenu klauzulu. Pored toga u katalonskom klubu odlučili su da uzvrate Brazilcu i najavili da žele nazad 75 miliona eura jer je Neymar prekršio ugovor dok je bio igrač Barcelone.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password