Evo koji proizvod za njegu lica treba da koristite tokom zime

Kada je riječ o njezi kože, praktično je nemoguće da preporučite jedan proizvod koji odgovara svima upravo zbog toga jer svako od nas ima različitu vrstu kože, kao i specifične potrebe.

Ipak poznati dermatolog otkriva da postoji jedna vrsta proizvoda koji odgovara svim tipovima kože, te se može reći da je svima potreban tokom zime.

Riječ je o ulju za lice koje vam može mnogo pomoći u zaštiti i hidriranju kože, ali i matiranju tena.

„Kada je izloženja vlagi, vjetru, odnosno zimskim uslovima, koža je podložna dehidrataciji, što može biti loše posebno u kombinaciji sa visokim temperaturama u unutrašnjosti doma, Možda mislite da će topla kupka pomoći da hidrirate kožu, ali ako biste to radili previše često možete postići suprotne efekte – da vaša koža postane iritirana i podložna pucanju, ističe dr Lortšer.

Upravo zbog toga poznati dermatolog vjeruje da ulja mogu biti brzo rješenje, ali i da pruži odlične rezultate „na duge staze“‘.

„Ako vaša koža postane suva i hrapava na dodir, stavite ulje uveče, nakon čišćenja ili kupke, kako biste postigli hidrataciju. Ovaj sloj ulja na koži će sprečiti gubitak hidratacije“, objašnjava.

I dok možda oni koji imaju problem sa masnom kožom bi radije izbjegli ovaj proizvod, Lortšer ističe da su ulja posebno dobro za njih.

„Tretiranje kože ovim uljima zapravo postižete ravnotežu i štite kožu od pretjerane produkcije ulja. Suprotno popularnom vjerovanju, većina ulja odgovara masnoj koži sklonoj upali i aknama. Na primjer, mineralna ulja i jojoba ulje bez sulfata su odlični“, zaključuje dermatolog.

B92

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password