Drecun: Priština je crna rupa Evrope

Predsjednik odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocijenio je da dijalog u Briselu destabilizuju jednostrani potezi Prištine, koju je nazvao „crnom rupom Evrope“.

„Niz jednostranih poteza Prištine destabilizuje dijalog i sprečavaju njegov nastavak“, rekao je Drecun za RTS.

Kada je reč o inicijativi da Priština postane član Interpola, on je naglasio da zvanični Beograd čini ogromne napore da do toga ne dođe, te da je mnogim državama-članicama /Interpola/ potpuno jasno šta Priština želi.

Drecun je Prištinu nazvao „crnom rupom Evrope“ i naveo da je riječ o teritoriji koju kontrolišu kriminalne grupe čiji su predvodnici političari poput Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja, Džavita Haljitija i Kadrija Veseljija.

„Istovremeno su oni političari zaduženi da se bore protiv organizovanog kriminala, protiv terorizma, radikalnog islamizma, protiv korupcije, a oni su nosioci svega toga. To je mnogima jasno, ali su ovde već politički razlozi, vrše se strahoviti pritisci“, rekao je Drecun.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć u Briselu da je jasno da Srbija želi dijalog, ali da će on biti nastavljen kada Priština povuče sve svoje protivpravne odluke.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password