Doktori odlučili: Darku Laziću će sljedeće sedmice biti operisana noga

Pjevač Darko Lazić će sljedeće sedmice imati operaciju noge, a kako saznaje Blic, njegova porodica se nada nakon razgovora sa doktorima zemunske bolnice da će Lazić napustiti ovu ustanovu za 15-20 dana.

Naime, Darkovi najblizi se nadaju da će nakon operacije oporavak trajati oko deset dana, te da će nakon toga moći da ga izvedu iz KBC Zemun.

– Kod pacijenata kao što je Darko nije moguće dati precizne prognoze kada i kako će se njegovo zdravstveno stanje odvijati. Jedan od ljekara je porodici pjevača dao nadu da postoji šansa da za petnaest dana ode kući ili bar napusti intenzivnu njegu što je svakako znak da je stanje mnogo bolje. Pluća i bubrezi su mu i dalje u lošem stanju, pa se čeka da se vidi kako će se sitacija odvijati dalje – otkriva za Blic izvor iz KBC Zemun, gdje je Darko smješten.

Inače, ljekari su danas odlučili da će Darko sljedeće sedmice imati operaciju noge, a smatraju da se organizam dobro oporavlja.

Kao što je već poznato, Darko ima postavljene ekstenzije kako noga ne bi počela sama da zarasta, a ljekari do sada nisu mogli da ga operišu jer su čekali da mu se stanje što više stabilizuje. Trenutno su unutrašnji organi problem on je svakodnevno na dijalizi kako bi time pospješili rad bubrega i ojačali ostale organe, piše Blic.

Podsjećamo, pjevač je u 23. oktobra, utorak ujutru, doživio tešku saobraćajnu nezgodu kada se četiri puta prevrnuo kolima i završio u livadi pored puta. Tome je prethodilo kočenje zbog kog je policija utvrdila da nije zaspao za volanom već da je vozio brzinom 150 kilometara na sat. Pjevač je tri sata poslije nereće imao više od 1,39 promila alkohola u krvi.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password