DODIK U NEVESINJU: VLADA SRPSKE IZDVOJIĆE 100.000 KM ZA SANIRANJE ŠTETE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obišao je danas u Nevesinju objekte koji su oštećeni u zemljotresu i istakao da će Vlada Republike Srpske izdvojiti 100.000 KM za saniranje štete.


Dodik je u pratnji načelnika opštine Nevesinje Milenka Avdalovića i poslanika Ilije Tamindžije razgovarao sa mještanima i rukovodiocima ustanova, te naveo da će institucije Republike Srpske pružiti pomoć Nevesinju kada bude utvrđen konačan iznos štete.

Avdalović je rekao da se šteta još sagledava i istakao da su školski objekti sigurni i da će nastava sutra biti izvođena u svim školama.

Zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihterove skale sa epicentrom u jugozapadnom dijelu opštine Nevesinje registrovan je juče u 10.19 časova, a osjetio se i u ostalim opštinama istočne Hercegovine.

I jutros je zabilježen zemljotres jačine 2,7 stepena Rihterove skale 23 kilometra sjeveroistočno od Nevesinja.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odlučilo je da izvođenje nastave bude preventivno obustavljeno danas u osnovnim i srednjim školama, kao i rad predškolskih ustanova na području Hercegovine zbog podrhtavanja tla na ovom prostoru.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password