Dodik: Ostvariti što veću konekciju i saradnju sa policijom Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je policija Srbije garant „sigurnog dana i noći“ u ovoj zemlji, što je važno i za Republiku Srpsku, koja će pokušati da napravi što veću saradnju sa policijom Srbije.

Dodik je rekao da je impresioniran onim što se moglo vidjeti na obilježavanju Dana policije u Beogradu, kojem je prisustvovao na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića.

„Potpuno je zanovljena i tehnički opremljena policija Srbije, koja je garant svakog uspješnog i sigurnog dana i noći u Srbiji. I nama u Republici Srpskoj, koji sarađujemo sa policijom Srbije, veoma je važno da vidimo da se ovdje ulaže, ne samo u opremu, nego i u obuku i osavremenjavanje svih metoda djelovanja savremene policije“, rekao je Dodik za medije iz Republike Srpske.

On je dodao da će i Srpska nakon ovog sagledati i svoje resurse i pokušati da napravi što veću konekciju i saradnju sa policijom Srbije.

„Nama je veoma važno da u svim mogućim segmentima maksimalno sarađujemo sa Srbijom“, rekao je Dodik.

On je zahvalio Vučiću i Vladi Srbije, svim ministrima i premijeru Srbije za direktnu pomoć koju pružaju Republici Srpskoj, pa se zahvaljujući doznačenih 10 miliona evra sada u Srpskoj realizuju mnogi projekti.

„To je nešto sasvim novo u odnosu na ono što smo imali prije. To govori da je Srbija opredijeljena da sarađuje sa nama u skladu sa Dejtonskim sporazumom i svim onim savremenim dostignućima saradnje na ovom nivou. Želim da čestitam svim pripadnicima policije Srbije Dan policije“, rekao je Dodik.  Srna

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password