DODIK OPLEO PO DRAŠKOVIĆU: Drašković laže, država njemu nije dužna, nego on državi

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik oštro je danas reagovao na nedavne istupe najvećeg hercegovačkog investitora i kneza Rodoljuba Draškovića kazavši da država ništa nije dužna Rodoljubu Draškoviću, nego da je on dužan državi.

“Sve što je iznio za sposobnost vlasti nije istina i da je gola laž u tom pogledu. Da to nije bilo korektno jer nije istinito. Ako je iko, a to smo mi sa nivoa Republike Srpske i grad Trebinje činili sve što je moguće da gospodin Drašković održi svoje biznise, i mi smo mu za to zahvalni”, kazao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva ocijenio je da je Draškovićev istup netačan i lažan, ali i neprimjeren u ovim uslovima.

“Ali na taj jedan netačan, lažan način u uslovima kakvi jesu, stvarno je neprimjereno za bilo kojeg ozbiljnog biznismena, a vjerujemo da on jeste taj. U svakom slučaju, sve je ovdje transparentno, vlasti Republike Srpske imaju dovoljno novca da mogu da obezbijede sve svoje obaveze, plate, penzije i da isplaćujemo i dodatne doprinose za radnike koji su ostali bez posla. Na koji način to može da bude dio onoga što je Drašković rekao? Sve je slagao”, kaže Dodik.

Vlasnik Swissliona rekao je u prošloj sedmici za Face tv da privrednici sada trebaju pomoći narodu, a nakon korone sve naplatiti od vlasti.

”Sklanjao sam pare, čuvao, imao fond za ‘’ne daj Bože’’, znao sam da će biti kriza. Moja moralna obaveza kao Hercegovca, koji voli cijeli narod BiH, to je moj narod, ne dijelim ih, svima ću pomoći.

Ne dam pare institucijama, jer će zloupotrijebiti taj novac. U vlasti ne funkcioniše ništa,  uzimaju od naroda, lažu, sve je to demagogija. Kada treba da pomognu narodu, onda ih nema.

U RS-u su potrošili budžetska sredstva, para nema! Donose samo mjere zabrane, izolacije, a nisu sposobni obezbjediti novac da osiguraju privredu, tog novca nema.

Mi privrednici Hercegovine ćemo pomoći narodu, a kako će oni popuniti budžet to je njihov problem. Danas, u Trebinju 40% ljudi ne radi! Jednim dekretom, Trebinje je uništeno, turizam, hotelijerstvo, taj račun ćemo ispostaviti vlastima RS-a! Moraju platiti kad ovo zlo prođe”, rekao je Drašković