DODIK OBEĆAO VIŠEMILIONSKU POMOĆ ZA PROJKETE U NEVESINJU

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Nevesinju obećao višemilionsku podršku infrastrukturnim projektima na području opštine Nevesinje kroz institucija Republike Srpske u 2020. godini.

Dodik je nakon sastanka sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilijom Tamindžijom naglasio da će se lično založiti da projekte koji su kandidovali čelni ljudi Nevesinja budu realizovani.

“Potrebno je da ovdje više pomognemo. Ovi projekti dugo čekaju na realizaciju“, kazao je Dodik.

On je dodao da je dogovoreno da se ide u rekosntrukciju magistralnih puteva na području Nevesinja, uređenje puteva u gradu i prigradskim naseljima, te završetak projekta pročistača vode koji iznosi 1,6 milona eura i za koji nedostaje 400.000 eura za koje je on preuzeo obavezu da obezbjedi do februara 2020. kako bi se prečistač konačno završio.

“Sekundarna kanalizaciona mreža ne može da se širi ako nema prečistača. Imaćemo zatvorenu konstrukciju i za kružni tok kod sportske dvorane do početka građevinske sezone. Za rekonstrukciju Muzičke škole obezbjedićemo 300.000 KM i obnova će početi na proljeće“, kazao je Dodik.

Načelnik opštine Milenko Avdalović naveo je da će Vlada Republike Srpske uplatiti Nevesinju 100.000 KM za sanaciju šteta od zemljotresa, te da će se prema svim opravdanim zahtjevima odgovoriti.

“Što se tiče investicija u 2020. dogovorili smo da se ide u rekonstrukciju magistralnog puta Nevesinje -Mostar do federalne granice, zatim magistralnog puta Nevesinje-Gacko, regionalnog puta prema Berkovićima, gradnju dvije ulice u naseljima Brežine i Lapčevine u dužino od po 500 metara, kružni tok kod sportske dvorane. Predsjednik Dodik je sa razumijevanjem saslušao i priču oko pročistača koja stoji već sedam-osam godina na jezeru Alagovac“, kazao je Avdalović.

On je dodao da će Vlada Republike Srpske pomoći i projekat izgradnje kanalizacije za naselja Miljevac, Šehovina i Šajbe u iznosu od 300.000 maraka.

Poslanik Ilija Tamindžija zahvalio se srpskom članu Predsjedništva BiH za podršku koju pruža Nevesinju. Tamindžija je podsjetio da su institucije Republike Srpske posljednjih nekoliko godina u infrastrukturne projekte uložile višemilionska sredstva, te istakao da će se i u narednom periodu raditi partnerski na mnogim infrastrukturnim i razvojnim projektima na području Nevesinja.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password