Dodijeljene Emi nagrade: Ovo su najbolje serije!

U Los Anđelesu su dodijeljene Emi nagrade, „televizijski Oskari“, a za najbolje serije proglašene su „Igra prijestola“ u kategoriji drame, i „The marvelous mrs Maisel“ u kategoriji komedije.

U kategoriji drame bile su nominovane još serije „Amerikanci“, „Kruna“, „Sluškinjina priča“, „Stranger things“, „This is us“ i „Zapadni svet“.

Za titulu najbolje komedije takmičile su se i „Atlanta“, „Barry“, „Blackish“, „Curb your enthusiasm“, „GLOW“, „Silicon Valley“ i „Unbreakable Kimmy Schmidt“.

Najviše nominacija ove godine imale su „Igra prijestola“ (22) i „Zapadni svijet“ (21), obe u produkciji mreže HBO.

Kada su u pitanju mini-serije, bile su nominovane „The alienist“, „Ubistvo Đanija Versaćea“, „Genije: Pikaso“, „Godless“ i „Patrik Melrouz“, a nagradu je osvojila priča o Versaćeovom ubistvu.

Glavne glumačke nagrade osvojili su Kler Foj („The crown“) i Metju Ris („The Americans“) u dramskim, odnosno Rejčel Brosnen („The marvelous mrs Maisel“) i Bil Hejder („Barry“) u komičnim serijama.

Najbolje sporedne uloge odigrali su Piter Dinkladž („Igra prestola“) i Tandi Njutn („Zapadni svet“), odnosno Heri Vinkler („Barry“) i Aleks Borstin („The marvelous mrs Maisel“) za komedije.

(mondo.rs)

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password