Doboj: Položen kamen temeljac za novu bolnicu

U Doboju je postavljen kamen temeljac za izgradnju nove bolnice „Sveti apostol Luka“. Kamen temeljac položili su predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i direktor kompanije „Čajna sinofarm internešnel korporejšn“ Li Chan.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da svjedočimo važnom događaju, koji je za mnoge nekad bio i nestvaran.

– Ova bolnica dobiće najsavremeniju opremu. Ovdje su se srele naša želja i potreba i sposobnost kineskih partnera da izgrade ovaj objekat. Doboj zaslužuje ovu bolnicu. Za 36 mjeseci ovdje ćemo se ponovo nađi, na ponos svih nas – rekao je Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naglasio je da je preko 800 miliona maraka uloženo je u zdravstveni sektor Srpske otkako je SNSD sa koalicionim partnerima na vlasti.

– Privilegija je učestvovati u ovakvim projektima kakav je ovaj u Doboju – rekao je on.
On je poručio da će građani Doboja imati najsavremenije uslove za liječenje, dostojnih 21. vijeka.

– Zdravstveni radnici će moći da pokažu sva svoja znanja koristeći najsavremeniju tehnologiju i opremu. Gradnjom ove bolnice zdravstveni sektor ne zaustavlja investicije. Gradićemo bolnice u Zvorniku, Foči i Gradišci – naveo je on.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice Doboj Mladen Gajić rekao je da mu je čast i privilegija što je domaćin ovog događaja i polaganja kamena temeljca za bolnicu u Doboju.

– Ne sumnjam da će izgradnja teći predviđenom dinamikom. Mogu da kažem da ćemo u boljim uslovima pružati kvalitetniju uslugu. Uvođenje novih usluga od kojih je i angiosala prioritet, unaprijediće se zdravstvo ove regije – poručio je on.

On je zahvalio svima koji su radili na projektu nove bolnice, kao i građanima Doboja.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić izjavio je da je neizmjerno zahvalan svim zvaničinicima Srpske zato što je Doboj postao gotovo najveće gradilište u Srpskoj. 
Ponosni smo što je Doboj postao značajan zdravstveni centar – istakao je Jerinić.

Prethodno su ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i direktor kompanije „Čajna sinofarm“ Li Chan, potpisali ugovor za projektovanje, izgradnju i opremanje nove zgrade dobojske bolnice.

Ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić istakao je da Vlada Srpske nastavlja hrabro da ulaže u zdravstvo Srpske. Želim sve da vas pozovem da se za tri godine ovdje ponovo sastanemo i proslavimo otvaranje objekta nove bolnice „Sveti apostol Luka“ – rekao je Šeranić.

Direktor kompanije „Čajna sinofarm internešnel korporejšn“ Li Chan izrazio je zadovoljstvo zbog projekta izgradnje nove bolnice u Doboju.

– Mi smo najveća kineska kompanija koja se bavi medicinskom i zdravstvenom opremom. Bavimo se i međunarodnim farmaceutskim poslovanjem – rekao je on.Play Video

Ambasador Kine u BiH Đi Ping rekao je da prvi put prisustvuje ovakvom događaju.

Čestitao je premijeru Srpske, predsjeddavajućem Predsjedništva BiH i institucijama Srpske na ovako velikom događaju.

– Odnosi Kine i BiH su krenuli putem brzog razvoja – dodao je on,

Projekat izgradnje po principu „ključ u ruke“ predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu, s ciljem izgradnje moderne, savremeno opremljene bolnice za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga po najvišim standardima, građanima Doboja i susjednih opština.

Radovi na izgradnji nove bolnice trajaće 36 mjeseci.

RTRS

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password